Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürcistan'da düzenlenen EYOF 2015 kapanış töreniyle sona erdi

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te düzenlenen EYOF 2015 (Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları) kapanış töreniyle tamamlandı. Tiflis'te Olimpiyat Köyü`nde düzenlenen kapanış töreni, oyunlara takım bazında katılan sporcuların ödül töreni...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2015 23:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2015 23:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gürcistan'da düzenlenen EYOF 2015 kapanış töreniyle sona erdi
Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te düzenlenen EYOF 2015 (Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları) kapanış töreniyle tamamlandı.

Tiflis'te Olimpiyat Köyü`nde düzenlenen kapanış töreni, oyunlara takım bazında katılan sporcuların ödül töreni ile başladı. Takım olarak Türkiye`ye altın madalya kazandıran Yıldız Kız Milli Voleybol Takımı, ödüllerini aldıktan sonra İstiklal Marşı`nı okudu. İzleyicilerin de yoğun ilgi gösterdiği törende Gürcistan bayrağı milli marş eşliğinde göndere çekildi.

EYOF 2015'e katılan sporcuları temsilen ülke bayrakları tören alanına getirildi. Çeşitli gösterilerle devam eden törende alevle dans eden sanatçılar kapanış törenine büyük heyecan kattı. Törende havai fişek gösterileri ve dans grubunun sahne performansı izleyicileri adeta coşturdu. 2017`de düzenlenecek bir sonraki Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Oyunları`nın Macaristan`da yapılacak olması sebebiyle Olimpiyat Bayrağı, Macaristan temsilcisine teslim edildi. Başbakan İrakli Garibaşvili`nin de katıldığı tören, rengarenk havai fişek gösterisiyle son buldu.

EYOF 2015`te Rusya 17'si altın, 9'u gümüş, 11'i bronz olmak üzere toplam 37 madalya ile birinci oldu. İtalya 12'si altın, 2'si gümüş, 10'u bronz toplam 24 madalya ile ikinci, Fransa ise 9'u altın, 5'i gümüş, 8'i bronz 22 madalya ile üçüncü sırada tamamladı. Türkiye oyunlarda 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz, toplam 6 madalya ile 26. oldu. Türkiye, oyunlara 51 kız ve 51 erkek sporcu olmak üzere toplam 102 sporcu ile katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.