Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güneşspor minibüsüne çirkin saldırı

Bilecik’te geçtiğimiz gün oynanan müsabaka esnasında rakip takımı taşıyan minibüse yapılan çirkin saldırıya tepki gösteren Güneşspor Kulübü, sorumluların en kısa zamanda bulunup cezalandırılmasını istediklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2018 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2018 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Bilecik’te geçtiğimiz gün oynanan müsabaka esnasında rakip takımı taşıyan minibüse yapılan çirkin saldırıya tepki gösteren Güneşspor Kulübü, sorumluların en kısa zamanda bulunup cezalandırılmasını istediklerini açıkladı.

Bilecik U19 Gençler Ligi 8’inci hafta müsabakasında Bilecik Sentetik Saha’da oynanan İl Özel İdarespor, Güneşspor maçı sonrası, Güneşsporlu teknik heyet, sporcular ve deplasmana geldikleri minibüs şoförü şok oldu. Minibüsün giriş kapısı olan sağ tarafında siyah bir boya ile yazılan küfür cümlesini gören Güneşspor Kulübü Başkanı Ümit Kök, durumu hemen stat çevresinde görevlilere bildirdi. Ardından olay yerine sevk edilen polis ekipler olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

"Bugün spordan öte şeyler vardı"

Konu hakkında İHA muhabirine açıklama yapan Güneşspor Kulübü Başkanı Ümit Kök, "Bugün Bozüyük’ten Bilecik’e ilimize spor yapmaya gittik. Gençlerimize spor yaptırarak kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek, onları kaynaşmaya itebilmek onlara sporla sağlıklı vücutlar sunabilmek için. Fakat bugün ilimizde spor yoktu, spordan öte şeyler vardı, her zaman olduğu gibi. Ne spora yakıştı, ne insanlığa. Aynı memleketin insanlarıyız, aynı ülkenin insanlarıyız her şeyden öte insanız insan. Kimse bu memleketin malına zarar verme hakkına sahip değil. Utanmadan bunu nasıl yapabildiler buna nasıl müsaade edildi" dedi.

"Yapanların da en kısa zamanda bulunmasını istiyoruz"

Zarar verilen aracın Bozüyük Belediyesine ait olduğunu ve devletin aracı olduğunu söyleyen Kök, "Bozüyük Belediyemizin katkıları ile sporcularımıza imkanlar tanımaya gayret ediyoruz. Maç öncesi neşeliydik, heyecanlıydık sevgi doluyduk fakat gerek tribünde yaşananlar gerek sahada yaşananlar ve belediyemizin aracına yazılan o terbiyesiz küfürlü yazılar hiç yakışmadı. Buradan herkese sesleniyoruz; bunun gibi davranışları yapan 3 bilemedim 5 kişi ilimizi lekeleyemez ilimizi temsil edemez. Lütfen hep beraber bu ve bunun gibi olayların önüne geçelim. Yapanların da en kısa zamanda bulunmasını yetkililerden beklediğimizi bildirir gerekli cezalarında derhal verilmesini arzu ederiz" dedi.

Öte yandan maçı deplasman ekibi Güneşspor 3-2 kazanırken, İl Özel İdarespor’dan 3 oyuncu sportmenlik dışı davranıştan dolayı kırmızı kart gördü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.