Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümüşdağ: "Türk Modeli Oluşturmaya Çalışıyoruz"

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Bizim Süper Lig A.Ş. noktasında da finansal fair-play’de de mali denetimde de geçmişten bugüne baktığımızda bütün çalışmalarımızda ilki futbol zirvesi, arkasından Süper Lig AŞ...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Bizim Süper Lig A.Ş. noktasında da finansal fair-play’de de mali denetimde de geçmişten bugüne baktığımızda bütün çalışmalarımızda ilki futbol zirvesi, arkasından Süper Lig AŞ paneli, bugün de mevcut Kulüpler Birliği Vakfı’nın açılışıyla birlikte aslında yaptığımız çalışmayı inanılmaz bir noktaya getirdik" dedi.
Kulüpler Birliği Vakfının Maslak’ta açılan yeni yerinde yapılan toplantının ardından Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Bizim Süper Lig A.Ş. noktasında da finansal fair-play’de de mali denetimde de geçmişten bugüne baktığımızda bütün çalışmalarımızda ilki futbol zirvesi, arkasından Süper Lig AŞ paneli, bugün de mevcut Kulüpler Birliği Vakfı’nın açılışıyla birlikte aslında yaptığımız çalışmayı inanılmaz bir noktaya getirdik. Birlikteliği sağlamış durumdayız. Türk futbolunun gelişimi için bir mutabakatımız var. Türk futbolunun hem ekonomisini hem mali disiplinini futbolun gelişimi noktasında neler yapabileceğimizi bu birlik sayesinde vereceğiz. Biz büyük bir aileyiz ve bu hassas dönemde bu aileye çok ihtiyacımız var. Profesyonel Ligler Birliği Başkanı benim dostumdur. Bugün bir günlük açılış için buraya geldi ve bu yapılanmadan inanılmaz mutlu. Bu sistem değişikliğinin Türk futboluna çok katkı sağlayacağıyla ilgili bir sunum yaptı. Türk futbolu için büyük bir gelişme olduğunu söylüyor" dedi.
Biz tabi Avrupa’daki rol modellerin çoğunu incelediklerini belirten Gümüşdağ, "Premier Lig ve Bundesliga arasında bir kendimize göre Türk modeli oluşturmaya çalışıyoruz. Bu çalışmaların hepsini uzun zamandır yapıyoruz. Türkiye’de her alanda bir gelişme varken futbolda da gelişmenin olması önemli" diye konuştu.
Türkiye Futbol Federasyonu ile haziran ayında yaptığımız centilmenlik anlaşmasının içeriği hakkında ise Gümüşdağ, "Biz Türk futbolunda yetki almaktan çok Türk futbolunun geleceği ve gelişimiyle ilgili Kulüpler Birliği Vakfı ve Futbol Federasyonu olarak ayrı yollarda yürüyen kurumlar değiliz. İkimizin de ortak menfaati Türk futbolu. Dolayısıyla biz ortak yürüyüp Türk futboluna ne katkı sağlarız düşüncesi içerisindeyiz. Bu birliği beraberliği gören, kulüplerimize de güvenmek zorundayız. Onların kurumsallaşması Avrupa vizyonu oluşturması önemli. Bunu oluşturamazsak Türk futbolun geleceğini konuşamayız. Türk Futbolunu büyütmek konusunda elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.