Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Grassroots Study Scheme çalışmaları Kiev'de yapıldı

UEFA'nın federasyonlar arası bilgi alışverişini ve işbirliğini artırmak için sürdürdüğü Study Group Scheme çalışmalarının Grassrots konulu organizasyonu ev sahibi Ukrayna'nın yanı sıra Türkiye, Belçika ve Hollanda futbol federasyonlarından...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Grassroots Study Scheme çalışmaları Kiev'de yapıldı
UEFA'nın federasyonlar arası bilgi alışverişini ve işbirliğini artırmak için sürdürdüğü Study Group Scheme çalışmalarının Grassrots konulu organizasyonu ev sahibi Ukrayna'nın yanı sıra Türkiye, Belçika ve Hollanda futbol federasyonlarından heyetlerin katılımıyla Kiev'de yapıldı.

21 - 24 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye Futbol Federasyonu'nu Futbol Gelişim Direktörü Doç. Dr. Güven Erdil, Eğitim Müdürü Dr. Sinan Bozkurt, Uluslararası Eğitim & İletişim Koordinatörü Necat Gürpınar, Bölgeler Koordinatörü Yücel Uyar, Proje Ofisi Koordinatörü Nevruz Şerif, Çocuk ve Okul Futbolu Müdürü Taygun Erdem, Elit Futbolcu Gelişim Sorumlusu Mehmet Ekşi, Gelişim Ligleri biriminden Nurper Özbar, Çocuk ve Okul Futbolu biriminden Sercan Görgülü, Aktuğ Sönmez ve Nihal Karaozan'dan oluşan heyet temsil etti.

Grassroots alanında başarılı ülkelerin katıldığı organizasyonda Grassroots'un ülkelerin futboldaki geleceği olduğu vurgulanırken, çocukların 6 yaşından itibaren futbol eğitimi almasının gerekliliği konusunda görüş birliğine varıldı. Türk heyeti katılımcı ülkelerle antrenör eğitimi konusunda ortak çalışmalar yapmak üzere temaslarda da bulundu. Bu görüşmeler sonucu tüm seviyelerde antrenör lisans kursları ile ilgili işbirliği konusunda somut adımlar atıldı. Organizasyon çerçevesinde ülke heyetlerinin katılımıyla düzenlenen futbol turnuvasında Türkiye, Hollanda'nın ardından ikinci oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörü Doç.Dr. Güven Erdil ve Uluslararası Eğitim & İletişim Koordinatörü Necat Gürpınar, çalışmaların tamamlanmasının ardından Dinamo Kiev kulübüne ziyarette bulundu. Erdil ve Gürpınar kulübün Grassroots ve genç oyuncu gelişim programları hakkında bilgi alırken, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Futbol Gelişim Direktörü Doç. Dr. Güven Erdil organizasyonla ilgili yaptığı değerlendirmede, UEFA'nın bu etkinliğinde Avrupa'nın futbol gelişiminde yaptığı çalışmaları görme şansı bulduklarını, özellikle Almanya, Hollanda ve Belçika gibi ülkelerin futbolun gelişimi alanında yaptıkları yatırımların meyvelerini ileride fazlasıyla aldıklarını belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun da yeni projelerle 6 yaş grubuna dek indiğini ve ülke futbolunun geleceğine yönelik önemli adımlar attığını belirten Doç. Dr. Erdil, TFF Yönetim Kurulu'nun da bu çalışmalara büyük destek verdiğinin altını çizdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.