Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözgeç: "Madalya her şey değildir"

Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığına yeniden seçilen Eyüp Gözgeç, "Bizim için insana değer vermek, sporcuya değer vermek, bu ülkenin gençlerine, çocuklarına değer vermek her zaman madalyanın önünde oldu" dedi.Türkiye Boks Federasyonu...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığına yeniden seçilen Eyüp Gözgeç, "Bizim için insana değer vermek, sporcuya değer vermek, bu ülkenin gençlerine, çocuklarına değer vermek her zaman madalyanın önünde oldu" dedi.
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 22 Ekim’de gerçekleşen kongrenin ardından yeni oluşan yönetim kurulu ve yan kurullarının üyeleri ile bir araya geldiği programda açıklamalarda bulundu.
Sporun içinde ya da dışında olan herkesin aklına ilk sırada madalya geldiğini belirten Başkan Gözgeç, “Madalya bu işin sonucu. Bizim içinse insana değer vermek, sporcuya değer vermek, bu ülkenin gençlerine, çocuklarına değer vermek her zaman madalyanın önünde oldu, öyle olmaya da devam edecek. Türk boksunun şemsiyesi altında çocuklarımız, gençlerimiz var. Biz bu nesillerin ahlaklı yetiştirilmesinden de sorumluyuz. Bizim için en büyük servet, bu çocukları topluma en güzel şekilde kazandırabilmek, onları en iyi şekilde yetiştirebilmektir” diye konuştu.
"Geçmişe takılı kalmayacağız"
Gözgeç, geçmişe yönelik değerlendirmelerde bulunmak, o dönemlere saplanıp kalmak istemediğine vurgu yaparak, şunları söyledi:
“Geçmişe takılıp kalmak bize kazandırmak, hepimize kaybettirir. Geçmişe sadece tecrübeler için bakacağız, bundan sonra sadece önümüze bakan bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Başkan olarak benim ve yönetimde olsun, diğer kurullarda olsun tüm arkadaşlarımın en büyük amacı kimsenin hakkının yenmemesi. Biz, sporcularımıza boksa adım attıkları ilk andan itibaren olimpik ruhu aşılamak hedefindeyiz. Olimpiyatlar sadece madalya için kurulan bir organizasyon değil. Sporun evrensel değerinin simgesi olan bu yapıyı sadece madalyaya indirgemek, olimpik ruhu ıskalamak demektir. Tabi ki başarı çok önemli, madalya çok önemli ama az önce de vurguladığım gibi bizim için ilk sırada maneviyat geliyor.”
"Olimpiyatlarda madalyamız çalındı"
Boksun dünyada yükselen bir değeri olduğuna işaret eden Gözgeç, “Boks kavga eden iki kişi değil. Boks çok estetik bir spor. Biz de estetik yönün öne çıkması için adım atacağız. Olimpiyatlardan madalya ile dönmeyi çok istedik ancak olmadı. Elimizden madalyamız çalındı. Biz de gereğini yaptık ve o hakemler görevden alındı. Aralık ayında da Dünya Boks Birliği olağanüstü kongreye gidiyor. Umarız hem ülkemiz boksu için hem dünya boksu için güzel bir dönem olur. Sizlerle el ele, omuz omuza çok güzel işler başaracağımıza eminim. Allah bizleri utandırmasın” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.