Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görme Engelliler Engin İpekoğlu’na 2 Gol Attı

"Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında Adana Görme Engelliler Spor Kulübü oyuncuları ile Süper Lig’e yükselen Adanaspor’un teknik ekibi ve futbolcuları dostluk maçı yaptı. Görme engelliler, Engin İpekoğlu’nun kalesini koruduğu...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Görme Engelliler Engin İpekoğlu’na 2 Gol Attı
"Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında Adana Görme Engelliler Spor Kulübü oyuncuları ile Süper Lig’e yükselen Adanaspor’un teknik ekibi ve futbolcuları dostluk maçı yaptı. Görme engelliler, Engin İpekoğlu’nun kalesini koruduğu Adanaspor’u 2-1 yendi.
Yüreğir Belediyesi’nin ‘Engelliler Haftası’ nedeniyle farkındalığı arttırmak için organize ettiği etkinlikte, Adanasporlu futbolcular ile Adana Görme Engelliler Spor Kulübü futbolcuları dostluk maçında karşılaştı. Metin Türel Spor Tesisleri’nde oynanan karşılaşmada, Adanaspor takımında kalede Teknik Direktör Engin İpekoğlu görev alırken, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adanaspor Başkan Yardımcısı Hamza Akgül, Genel Menajer Murat Daldık ile futbolculardan Cem Özdemir, Mehmet Sedef, Merthan Açıl forma giydi. Görme engellilerin hissettiklerini anlayabilmek için gözlerine uyku gözlükleri takan futbolcular, özel hazırlanan ses çıkaran futbol topu ile oynamakta oldukça zorlandı. Futbolcular ile engelli sporcular arasındaki mücadele renkli görüntüler oluşturdu. Engelli sporcular, kural gereği gözleri açık biçimde kaleye geçen Engin İpekoğlu’na iki gol attı. Adanaspor’un golü ise Cem Özdemir’den geldi. Adana Görme Engelliler Spor Kulübü maçı 2-1 kazandı.
“BUGÜN GOL YEMEKTEN KEYİF ALDIM”
Maçın ardından açıklamalarda bulunan Engin İpekoğlu, futbolu bıraktıktan sonra kaleye hiç geçmediğini belirterek, “2000 yılında futbolu bıraktıktan sonra kaleye geçmedim. 16 sene sonra ilk defa kaleye geçtim. Tabi gol yemek keyifli değildir. Ama bugün büyük bir keyif aldım. Yüreğir Belediyesi’ne çok teşekkür etmek lazım. Bu tür etkinliklerin sadece Yüreğir Belediyesi’nde değil Adana’nın tüm ilçelerinde yapılması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Görme engelli sporcu Mehmet Katılmış ise, “Spor yapan hayatını kazanır, spor yaptıran hayat kazandırır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
“GERÇEKTEN ZORLANDIK OYUNDA”
Adanaspor’un genç oyuncusu Cem Özdemir, “Engelli insanlara anlayışlı davranmamız gerektiğini bir kez daha anladık. Gerçekten zorlandık oyunda. İlk başta bu kadar zor olacağını düşünmedik. Fakat bandı taktığımızda çok zor oldu. Bu zor şartlarda biz profesyonel futbolcu olmamıza rağmen oynayamadık. Emeklerine sağlık, bence çok zor bir şey yapıyorlar” diye konuştu.
Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan da, “İlk defa gözü kapalı futbol oynadım. Gerçekten çok zormuş. Çok iyi anladık. 5 dakika içerisinde engellilerin ne kadar değerli şeyleri başardıklarını görmüş olduk. Engelli insanlara imkanlar verildiğinde neler yapabildiğini gördük” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.