Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görme Engelli Judocu Mesme Taşbağ Altın Madalya Kazandı

Portekiz’in Lizbon kentinde yapılan IBSA Judo Avrupa Şampiyonası’nda ilk gün tatamiye çıkan sporculardan bayanlarda +70 kiloda Mesme Taşbağ altın madalya alarak, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu judo tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.İlk...

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2015 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2015 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Portekiz’in Lizbon kentinde yapılan IBSA Judo Avrupa Şampiyonası’nda ilk gün tatamiye çıkan sporculardan bayanlarda +70 kiloda Mesme Taşbağ altın madalya alarak, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu judo tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.
İlk gün tatamiye çıkan diğer sporculardan bayanlarda 48 kiloda Ecem Taşın ve 52 kiloda da Zeynep Çelik, Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya aldı. Erkekler kategorisinde ise 60 kiloda tatamiye çıkan Recep Çiftçi de 3. olarak, bronz madalyayı boynuna taktı.
İkinci günde ise bayanlarda tatamiye çıkan Gülhan Kılıç da bronz madalya kazanması bildi.
Son gün yapılan takım maçlarında ise Judo Bayan Milli Takımı Türkiye’ye bir bronz madalya daha kazandırarak şampiyonayı 1 altın ve 5 bronz madalya ile tamamlamış oldu. 20 ülkenin katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye madalya sıralamasında 4. yer aldı.
Judo Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, şampiyona sonrası yaptığı açıklamada, "Bu başarıda emeği geçen başta teknik heyet ve sporcularımız olmak üzere spor camiamıza, desteklerini bizlerden esirgemeyen başta Spor Bakanımız ve Spor Genel Müdürümüz olmak üzere herkese teşekkür eder, inanıyorum ki katıldığımız her branşta olduğu gibi judo branşında da ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek altın madalyayla yurdumuza döneceklerdir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.