Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Görevlerini yapamıyorlarsa gereğini yapsınlar"

Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren, ligde geride kalan 9 haftalık süreçte hakem hataları nedeniyle 11 puanlarının gasp edildiğini ileri sürerek, yapılan hataların tekrarlanmaması adına Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nu göreve...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Görevlerini yapamıyorlarsa gereğini yapsınlar"
Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren, ligde geride kalan 9 haftalık süreçte hakem hataları nedeniyle 11 puanlarının gasp edildiğini ileri sürerek, yapılan hataların tekrarlanmaması adına Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nu göreve çağırdı.

Başkan Eren, hakem hatalarıyla ilgili hazırladıkları ve basına izlettikleri görüntülerle federasyona müracaatla hak arayacaklarını ifade ederek, "Hakkımızı arayacağız. Gereğinin federasyon ve kurul tarafından yapılacağına inanıyoruz. Bu durumda bile görevlerini yapamıyorlarsa o zaman gereğini yapsınlar." diye konuştu.

Kulüp Başkanı Ziya Eren, ligde takımlarının hakem hataları nedeniyle büyük bedeller ödediğini dile getirme adına basın toplantısı düzenledi. Sinevizyonlu basın toplantısında 9 haftada oynanan maçlardaki hakem hataları tek tek gösterildi. Spor programlarında Erciyesspor maçındaki hakem hataları ile ilgili yorumlarda paylaşıldı.

Ziya Eren, takımdaki kötü gidişatı kesinlikle hakem hatalarına bağlamak gibi bir niyetlerinin olmadığını ama 11 puanlarının hakem hatalarıyla ellerinden alındığını dile getirdi. Bu sorunun çözümü için ilgili kurumlara başvuruda bulunacaklarını ve hak arayacaklarını aktaran Eren, "Anadolu takımları maalesef zulüm ve eziyet altındadır. Bunu yaşayan bir kulüpte biziz." dedi.

"CANER'İN POZİSYONUNDA PFDK'NIN HAREKETE GEÇMEMESİNE ANLAM VEREMEDİK"

Fenerbahçe’de Caner’in pozisyonu ile ilgili de Profesyonel Disiplin Kurulu’nun harekete geçmemesine bir anlam veremediklerini anlatan Eren, artık adaletli, hakem hatalarının ön plana çıkmadığı, hakem hataları ile puanların, emeğin gasp edilmediği haftalar istediklerini açıkladı.

"Ligde Erciyesspor 9 maç oynadı, 7 maçla ilgili görüntü izledik. Bu 7 maçta 11 puan hakem hataları yüzünden kaybedildi." diyen Ziya Eren, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sıralamadaki puanımız 6. 11 puanımız elimizden alınmasaydı ligde nerede olduğumuzu görürdünüz. Burada hakemlere şunu söylemek istiyorum. Siz hakem olarak o hataları göremiyorsanız ne işiniz var o sahada? Hak etmeyen adama hak etmediği unvan verilmiş. Takımımız üzerine inşallah kötü oyunlar oynanması düşünülmüyordur. Yöneticilik yaptığım süre içinde hiçbir zaman böyle bir toplantı yapmamıştım. Hakemin arkasına sığınmak gibi bir niyetimiz yok. Gelinen noktada sessizliğimizin beceriksizlikten değil, federasyona olan saygımızdan olduğunun bilinmesini istiyoruz.

Bugün itibariyle sözün bittiği yerdeyiz. Kayseri derbisini pazartesi günü oynuyoruz. Maç planlaması yaparken planlamanızda halkımızın daha rahat edeceği zamanı ayarlayın. Önümüzde 3 maç daha var. Oynayacağımız 3 maçtan Kasımpaşa cumartesi günü oynanacak. Bizler şartlar bu olmasına rağmen iyi niyetimizi kaybetmek istemiyoruz. Kayserimizi temsil eden herkese seslenmek istiyorum. Lütfen Erciyesspor’umuzu ve Anadolu kulüplerini yalnız bırakmayın. Sesimizi duyuralım. Aksi takdirde bunlar, üzerimize gelmeye devam edecek. Eğer bu sunumlardan sonra yine görevlerini yapamayacaklarsa, gereğini yapmalarını arz ediyorum. Kayseri Erciyesspor’umuzun bundan sonra daha iyi olacağını temenni ediyorum."

ERCİYESSPOR KULÜBÜ KALICI VE KÖTÜ DAVRANIŞ SERGİLEYEN CEZALANDIRILIR

Başkan Ziya Eren, teknik heyetin verdiği rapor doğrultusunda 5 oyuncularını A2 takımına gönderdiklerini ifade etti. Bazı futbolculara da para cezası uygulandığını anlatan Eren, sözlerini şöyle tamamladı:

"Björn Vleminckx, Hammar, Ekrem Ekşioğlu, Erhan Güven ve Sinan Kaloğlu'nu A2 takımına gönderdik, daha önceden verilen ama uygulanmayan para cezalarını da 3 futbolcuyla ilgili olarak uygulamaya koyduk."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.