Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GKV’nin milli gururu İsmail Kara Yunanistan’dan dereceyle döndü

Yunanistan’ın Selanik kentinde düzenlenen Selanik Alexandria 2017 turnuvasına katılan milli takım sporcusu Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencisi İsmail Kara şampiyonada 100 metre serbest stilinde kendi yaş ve kategorisinde en iyi ikinci...

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GKV’nin milli gururu İsmail Kara Yunanistan’dan dereceyle döndü

Yunanistan’ın Selanik kentinde düzenlenen Selanik Alexandria 2017 turnuvasına katılan milli takım sporcusu Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencisi İsmail Kara şampiyonada 100 metre serbest stilinde kendi yaş ve kategorisinde en iyi ikinci derecesini elde ederek Gaziantep ve Türkiye’nin gurur kaynağı oldu.

Okul sporlarının Türkiye’de en etkin şekilde gerçekleştirildiği kurumlar arasında başı çeken GKV Özel Okulları milli takımlara da sporcu yetiştiriyor. Yüzme alanında da Türk Milli Takımına sporcu kazandıran GKV Özel Okulları son olarak bünyesinde ki GKV Özel Liselerinde eğitim görmekte olan başarılı yüzücü İsmail Kara’yı milli takım seçmelerine gönderdi. Milli takım seçmelerini başarıyla geçen ve seçmelere 50 metre serbest stilinde katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Okulumuz öğrencisi İsmail Kara en iyi üçüncü dereceyi elde ederek yüzme branşında Millî Takım’a seçilerek Yunanistan’ın Selanik kentinde gerçekleştirilen Selanik Alexandria 2017 turnuvasına Kara burada da milli gurur yaşatarak şampiyonada 100 metre serbest stilinde kendi yaş ve kategorisinde en iyi ikinci derecesini elde etti. Başarılı sporcu Türkiye’ye döndükten sonra mutluluğunu arkadaşları ve öğretmenleriyle paylaşırken GKV Özel Liseleri Müdürü Hakan Alnıaçık tarafından ödüllendirildi.

GKV Özel Okullarının okul sporları alanında önemli başarılarıyla sürekli gündeme geldiğini ifade eden okul müdürü Hakan Alnıaçık, “Gerek takım gerekse ferdi sporlarda kurumlarımız adeta sporcu yetiştirme merkezi gibi görev yapmaktadır. Okul öncesi eğitimden itibaren öğrencilerinin yetenekleri doğrultusunda ilgi duydukları spor dallarına yönelmelerini sağlamakta ve o dallarda başarılı olmaları için gerekli her türlü desteği vermektedir. Bugün İsmail Kara sadece bizlere değil, Gaziantep’e ve Türkiye’ye milli bir gurur yaşatmıştır. Diliyoruz ki öğrencimiz önümüzdeki süreçlerde daha büyük dereceler elde ederek şampiyonalarda bayrağımızı gönlerde dalgalandıracaktır. Kendisini ve başarısında emeği geçen antrenörlerini ve özellikle İsmail’i sürekli spor alanında teşvik eden ailesini yürekten kutluyorum” dedi.

Yüzme sporunun GKV Özel Okullarında önemli bir dal olduğunu ve öğrencilerin bütün kademelerde bu spora karşı ilgi gösterdiğini ifade eden GKV Özel Okulları Beden Eğitimi Zümre Başkanı Ebru Akgül bir çok branşta GKV’li sporcuların 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminde çeşitli başarılara imza attığını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.