Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini yaşatacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin ismini Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun açacağı yeni yurtlarda ve mevcut gençlik merkezlerinde yaşatmak için harekete geçti.Gençlik ve Spor Bakanlığı, 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini...

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2016 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2016 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini yaşatacak
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin ismini Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun açacağı yeni yurtlarda ve mevcut gençlik merkezlerinde yaşatmak için harekete geçti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun açacağı yeni yurtlarda ve mevcut gençlik merkezlerinde yaşatacak. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda şehit olan kahraman Ömer Halisdemir’in isminin Niğde Bor Gençlik Merkezi’ne, helikopterle açılan ateş sonucu şehit düşen Uhud Kadir Işık’ın isminin Çankırı Gençlik Merkezi’ne verildiğini açıklayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Kahraman şehitlerimizin anılarına sahip çıkmak bir vefa borcudur. Önümüzdeki günlerde bu isimlere yenilerini ekleyeceğiz. Rabbim tarihe isimlerini altın harflerle yazdıran şehitlerimizi, inşallah cennetiyle mükafatlandırsın. Bizleri de onların şefaatine nail eylesin” şeklinde konuştu.
Kılıç, Türk milletinin 15 Temmuz’da dünyada eşi benzeri görülmemiş bir demokrasi destanı yazdığını, darbe girişiminin devlet ve milletin güçlü iradesiyle püskürtüldüğünü söyledi. 15 Temmuz’da Türkiye’nin büyük bir tehlikenin eşiğinden döndüğünü vurgulayan Kılıç, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın dik duruşu, halkımızın üstün cesareti ile bu ihanet girişimi engellendi. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla o gece, adeta ölümü göze alarak sokakları, meydanları dolduran milyonlarca vatandaşlarımız arasında şehit olanlar isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdılar” diye konuştu.
"Kahraman şehitlerin anılarına sahip çıkmak bir vefa borcudur"
Türk milletinin bu direnişinin, yeni nesiller tarafından iyi bilinmesi, idrak edilmesi ve unutulmaması gerektiğini belirten Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz’da ülkemizin bütünlüğüne, demokrasimize, cumhuriyetimize FETÖ’cü teröristlerce yapılan hain darbe girişimine karşı tanklara ve mermilere göğsünü siper eden ve şehit düşen kardeşlerimizin isimlerini Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) açacağı yeni öğrenci yurtları ile Türkiye genelinde faaliyette bulunan gençlik merkezlerimize vereceğiz. Bu kararımızı hemen uygulamaya koyduk ve iki gençlik merkezimizin ismini değiştirdik. Darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmeye çalışan hain Tuğgeneral Semih Terzi’yi başından vurarak öldürdükten sonra kendisi de hainlerce şehit edilen ve darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in ismini Niğde Bor’daki gençlik merkezine, helikopterden açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki sağlık meslek lisesi mezunu şehit Uhud Kadir Işık’ın adını da Çankırı Gençlik Merkezi’ne verdik. Önümüzdeki günlerde de bunlara yeni isimler ekleyeceğiz. 15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin anılarına sahip çıkmak bir vefa borcudur. Rabbim, şehitlerimizi, inşallah cennetiyle mükafatlandırsın. Bizleri de onların şefaatine nail eylesin. Gazilerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum. En büyük kahraman halkımızdır. Halkımız vatanına, iradesine, demokrasisine sahip çıktı. Halkımız her türlü takdire layıktır. Demokrasi şehitlerinin isimlerinin yer alacağı yurtlarda kalacak öğrencilerimiz ve gençlik merkezlerinde faaliyetlerde bulunacak gençlerimiz bu milli şuurla yetişecek” açıklamalarında bulundu.
“İçimizdeki kahramanlar" Tecrübe Konuşuyor Programımızda
Kılıç, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra milletin gösterdiği kahramanlık destanının anlatılması ve unutulmaması için Türkiye genelinde "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" adı altında programlar başlatıldığını da kaydetti. Kılıç 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın ortaya koymuş olduğu direniş ve istikbal mücadelesi çağrısına cevap veren ve büyük kahramanlık gösteren vatandaşların bu proje ile o gece yaşadıklarını halkla paylaştığını söyledi. Kılıç, "Türkiye’nin bütün illerinde gerçekleştireceğimiz programın ilkini 11 Ağustos’ta o hain gecede 9 şehit, 84 de gazi veren Ankara’nın Kazan ilçesinde yaptık. Kahramanlıklarını ortaya koyan milletimizin tüm fertlerini, milletimizle buluşturmak ve o gece yaşananları birinci ağızdan halkımıza anlatmalarını istiyoruz. O gece yaşananları unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.