Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç yetenek başarısını yurt dışına taşıdı

Aytemiz Alanyaspor’un altyapısından yetişen 22 yaşındaki Çağkan Çakır, 3’üncü Lig’de sadece 1 sezonluk profesyonel futbolculuk kariyerinin ardından geçen temmuz ayında Moldova’nın 1’inci Ligi’ takımlarından FC Zimbru Chisinau’ya...

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genç yetenek başarısını yurt dışına taşıdı

Aytemiz Alanyaspor’un altyapısından yetişen 22 yaşındaki Çağkan Çakır, 3’üncü Lig’de sadece 1 sezonluk profesyonel futbolculuk kariyerinin ardından geçen temmuz ayında Moldova’nın 1’inci Ligi’ takımlarından FC Zimbru Chisinau’ya transfer olma başarısını gösterdi.

Aytemiz Alanyaspor’un altyapısından yetişen 22 yaşındaki Çağkan Çakır, Bigaspor ve Kestelspor’da amatör olarak top koşturduktan sonra Sultanbeyli Belediyespor’da profesyonel futbolcu oldu. 3’üncü Lig’de 10 maçta görev yapan Çağkan Çakır, buradaki perfomansıyla dikkat çekerek bu sezon başında Moldova’nın FC Zimbru Chisinau takımına transfer oldu. Şu ana kadar 5 maçta 146 dakika forma şansı bulan genç futbolcu, gelecek haftalarda ilk 11’de şans bulmayı hedefliyor.

“Kariyerinde önemli bir dönüm noktası oldu”

Çağkan Çakır’ın menajeri KTS Sports Management şirketinden Tolgahan Tuğlu, Türkiye’nin alt liglerinde futbol oynayan genç oyunculara uzun vadeli kariyer planları hazırladıklarını ve Çağkan Çakır’ın transferinin de bu proje kapsamında gerçekleştiğini söyledi. Çağkan Çakır’ı, mental ve fiziksel açıdan hazır hale getirdikten sonra Moldova Ligi’nin şampiyonluk adaylarından FC Zimbru Chisinau’ya transferini gerçekleştirdiklerini belirten Tuğlu, "Zimbru her sene Avrupa kupalarında boy gösteren bir takım olarak ön plana çıksa da, Türkiye’de futbolsevereler Zimbru takımını geçen sezon Avrupa Ligi’nde Osmanlıspor ile eşleşmesiyle tanıdı. Süper Lig’de boy gösteren Türk futbolcusunun Avrupa’ya transferi bile çok zor olurken, Türkiye 3. Ligi’nde forma giyerken, Avrupa’ya transfer olan Çağkan için bu transfer, kariyerinde önemli bir dönüm noktası oldu. Çağkan gelecekte Avrupa’nın önde gelen liglerinde top koşturacak" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.