Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç Karateciler Olimpiyatlara Hazırlanıyor

Çanakkale’nin Biga ilçesinde genç karateciler, 2020’de Japonya’nın Tokyo kentinde düzenlenecek olan olimpiyatlara hazırlanıyor. Antrenör Süleyman Orhan, genç yetenekleri bulup bu spora kazandırmak için mücadele ediyor.Türkiye Karate Federasyonu...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale’nin Biga ilçesinde genç karateciler, 2020’de Japonya’nın Tokyo kentinde düzenlenecek olan olimpiyatlara hazırlanıyor. Antrenör Süleyman Orhan, genç yetenekleri bulup bu spora kazandırmak için mücadele ediyor.
Türkiye Karate Federasyonu Avrupa Hakemi ve A Milli Takım Antrenörü Çanakkale İl Temsilcisi Biga Belediyesi Karate Antrenörü Süleyman Orhan, 8 aylık çalışma neticesinde Polonya’nın Bdygoszcz şehrinde düzenlenen 7. Dünya Şhotokan Karate Şampiyonası’nda Bigalı Toprak Akkaya’nın genç erkek ve 21 yaş altı Şhobu komitede dalında dünya ikincisi olarak gümüş madalya kazandığını hatırlattı. Orhan, “Bu şampiyonada minikler, gençler ve büyüklerde derece almak çok zor. Çok kısa bir sürede sadece Biga için değil Türkiye için de çok büyük bir şaşkınlık oldu. Çanakkale’de 1 yıldır Biga’da da 8 aydır çalışıyoruz. Başarıyı bu kadar kısa sürede yakalamak herkesi şaşırttı. Müsabakaların ilk gününde madalyaları sadece biz aldık. 108 Türk sporcu vardı, toplam 20 altın aldık. Bunların 5 tanesini biz Çanakkale olarak aldık. Bu büyük bir başarı, üstelik düşük kemer dediğimiz mavi, yeşil, turuncu gibi kemer seviyesindeki sporcular kolay kolay başarı elde edemezler” diye konuştu.
"AMACIMIZ OLİMPİYATLARA ÇANAKKALE’DEN SPORCU VERMEK"
Çanakkale’de, başarılı olabilecek sporcuları keşfedip müsabakalara hazırladıklarını söyleyen Orhan, "Karate Federasyonu Başkanımız ile Çanakkale’ye gelmeden önce istişare ettik. Çok başarılı sporcuların olduğunu biliyorduk. Onları keşfedecek hoca yoktu. Çanakkale’deki çocukları işleyip kazanalım istedik. Federasyonumuza da ülkemize de başarılı sporcular yetiştirelim istedik. Federasyon başkanımıza, ’Çanakkale’ye gittiğimde bana en az iki yıl verin. İki yıl içerisinde milli takıma en az 2 sporcu en fazla 5 sporcu, Dünya Şampiyonası’nda boy gösterecek sporcular çıkaralım’ dedim. Biz, daha çalışmalarımızın ikinci ayımızda Spor Kulübü kurduk. Yaşı 18 ve 30 arası büyük sporculardan bir takım ile çalışmalarımızın üçüncü ayında Türkiye Kulüpler Şampiyonası’na katıldık. 195 kulüp arasında ilk 8’e girdik. Büyüklerde uluslararası müsabakalara katıldık. Milli takıma 3 tane seçmeye katılabilecek sporcu yetiştirdik. Biz keşif avcısı olarak buraya geldik. Türkiye’de sporcuları nasıl yetiştireceğimizi biliyoruz. Yetenek olmazsa onları belli bir seviyeye getirmek zor. Biga’da ilk defa bir dünya ikincisi çıkardık. Polonya’nın Bdygoszcz şehrinde düzenlenen 7. Dünya Şhotokan Karate Şampiyonası’nda Bigalı Toprak Akkaya genç erkek ve 21 yaş altı Şhobu komitede gümüş madalya kazandı. 2020’de Japonya’nın Tokyo kentinde düzenlenecek olan olimpiyatlara katılmak için hazırlanıyoruz. Amacımız mutlaka Çanakkale’den olimpiyatlara sporcu vermek" dedi.
Dünya Şampiyonası’nda ikincilik elde eden Toprak Akkaya da vatana millete hayırlı bir sporcu olarak çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.