Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleceğin Başpehlivanları Akpınar Kardeşler, Kırkpınar’a Hazırlanıyor

KIRKLARELİ (İHA) – Edirne’de bu yıl 655.’si düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne, Lüleburgaz Gençlikspor bünyesinde bulunan güreşçiler, okulların tatil olmasına rağmen çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyorlar.Lüleburgaz...

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KIRKLARELİ (İHA) – Edirne’de bu yıl 655.’si düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne, Lüleburgaz Gençlikspor bünyesinde bulunan güreşçiler, okulların tatil olmasına rağmen çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyorlar.
Lüleburgaz Gençlikspor Antrenörü Ali Osman Kara, öğrencilerinin tatil olmasına rağmen güreş müsabakaları için sıkı antrenman yaptıklarını söyledi. Kara, “Çalışmalara haftanın 5 günü tatil olmasına rağmen devam ediyoruz. İnşallah bizler sadece minder güreşi değil, ata sporumuz yağlı güreşi de devam ettiriyoruz. İlimizi, ilçemizi, ülkemizi ve kulübümüzü en iyi şekilde temsil edebileceğimize inanıyorum. İnşallah buradan da madalyalı dönecek sporcularımız mevcut. Temennimiz onları sağlıklı bir birey, düzgün bir eğitim alıp geleceklerinin daha iyi olmalarını sağlamak” dedi.
Lüleburgaz Gençlikspor bünyesindeki sporculardan Mert ve Cenk Akpınar kardeşler Kırkpınar’da derece yapmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne hazırlandığını ifade eden kardeşlerin ufağı Cenk Akpınar, “Yaşım 13, 7. sınıfa gidiyorum. Daha önce Büyükmandıra’da düzenlenen güreşlerde üçüncülüğüm var. Edirne’de de ikinciliğim var. 6 yaşından beri güreş yapıyorum. 3 sene ara verdiğim için güreşe şimdi yeniden devam etmeye başladım. Çalışmalarımı yoğun bir şekilde yapmaya çalışıyorum. Ağabeyimle beraber Kırkpınar’da derece bekliyoruz” diye konuştu.
“KIRKPINAR’DA ŞAMPİYONLUK ELDE ETMEK İSTİYORUZ”
Güreşe ufak yaşlarda başladığını aktaran Mert Akpınar ise, “15 yaşındayım. Okul müdürümüz bizi henüz birinci sınıftayken güreşe teşvik etti. Kırkpınar’da şampiyonluk elde etmek istiyoruz. Bu şekilde kardeşimle güzel bir derece yakalamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.