Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gana Milli Takım kalecisinin tercihi Türkiye

Gana Milli Takım’ın başarılı kalecisi Fatau Dauda’nın menajerliğini yapan Mertkan Öndel, birçok Süper Lig kulübünden teklif aldıklarını belirtti.Yetenekli oyuncuları Türk futboluna kazandırmak için çalışma içinde olduklarını ifade...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gana Milli Takım’ın başarılı kalecisi Fatau Dauda’nın menajerliğini yapan Mertkan Öndel, birçok Süper Lig kulübünden teklif aldıklarını belirtti.
Yetenekli oyuncuları Türk futboluna kazandırmak için çalışma içinde olduklarını ifade eden Mertkan Öndel, İHA’ya açıklamalarda bulundu. Özellikle bonservisi elinde olan oyuncuları Türkiye’ye getirmek için çalışan menajer Öndel, "Şu an oyuncularımla ilgili çalışmalar doğrultusunda Türkiye’de bulunmaktayım. 2013 senesinden bu yana Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde iyi futbolcuları tarayarak Türk futboluna kazandırma gayreti içerisindeyiz" dedi.
"Fatau Dauda, Türkiye’yi istiyor"
Gana Milli Takımı’nın başarılı file bekçisi Fatau Dauda için birkaç Süper Lig ekibinden teklif aldıklarını da söyleyen Mertkan Öndel, "Biz birkaç kulüple konuştuk, teklifimizi sunduk haber bekliyoruz. Kendisini 2014 Dünya Kupası’nda kanıtladı. Gana kalesinde devleşti. Çok düzgün karakterli bir kalecimiz. Yaşı da çok uygun. 31 yaşına yeni geldi. 2012 senesinde yılın kalecisi de seçildi. Ara dönemde de yine en iyi kaleci seçildi. Amacımız onun gibi bonservisi elinde bulundurup ülkemize kazandırmak istiyoruz. Burada eğitimini yükseltip Avrupa’ya göndermek de amaçlarımız arasında. Kulüplerimize elimizden gelen yardımı sunuyoruz, artık onların takdiridir. Dauda’nın burayı seçmesindeki amaç Müslüman olması her şeyden önce" diye konuştu.
"Türkiye’de alt yapıya çok önem vermiyoruz"
Menajerlik konusunda Türkiye ile Avrupa arasındaki farkları da anlatan Öndel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Avrupa ile Türkiye arasında pek bir fark yok. Avrupa çok ciddi ve kurallara uygun şekilde giden bir yer. Türkiye’de içten yakınlığımızdan dolayı, dostluk samimiyet içerisinde de çalışmalar sergilenebiliyor. Türkiye’deki çalışma sistemi de profesyonelce. Avrupa’dan farkı yok. Avrupa’da altyapı çok farklı. Avrupa’da altyapı çok daha önemli. Türkiye’de altyapıya çok önem vermiyoruz diye düşünüyorum. Buna olumlu bakarsak daha çok oyuncu yetişir altyapımızdan."
Avrupa ile Türkiye arasında vergi farkı çok büyük"
Mertkan Öndel, yabancı oyuncuların Türkiye’yi seçme nedenleriyle ilgili bir soruya ise, "Türkiye havası, suyu, yemekleri dışında maddi açıdan da çok cazip bir ülke. Vergi farkı çok büyük Avrupa ve Türkiye arasında" diye cevap verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.