Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Galler yarı finalde: 3-1

EURO 2016 çeyrek finalinde Belçika’yı 3-1 yenen Galler, yarı finale yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 23:51
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 01:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Galler yarı finalde: 3-1
EURO 2016 çeyrek finalinde Belçika’yı 3-1 yenen Galler, yarı finale yükseldi. Galler yarı finalde Portekiz ile karşılaşacak.

Stade Pierre Mauroy’de oynanan maçı Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Damir Skomina yönetti.
Karşılaşma hızlı başladı. Belçika ilk yarının başında öne geçmeyi başardı. 13. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Radja Nainggolan sert ve düzgün bir vuruşla ağları sarstı. Golden sonra eşitliği yakalamak için Galler baskısını arttırdı ve bu baskının sonucunu 31. dakikada Ashley Williams ile aldı. Kullanılan kornerde Williams ceza sahası içinde kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi ve skoru 1-1’e getirdi. 1-1’den sonra hız kesmeyen Galler bu kez öne geçmek için arka arkaya ataklarla saldırdı. İyi karşılık veren Belçika skoru dengede tuttu ve devre 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya Belçika etkili başladı. İlk yarının başında olduğu gibi bu devrenin başında da öne geçmenin planlarını yapan Belçika hırslı başladı. Fakat ilerleyen dakikalarda geri çekilen Belçika’ya Galler karşılığı verdi. 56. dakikada Ramsey’in ortasında penaltı noktası gerisinde topla buluşan Kanu 3 rakibini geçtikten sonra ağları havalandırdı. Galler geride başladığı maçta 2-1 öne geçmeyi başardı.

Maçın son dakikalarında Belçika baskısını arttırdı. Tansiyonun yükseldiği bu dakikalarda eşitliği yakalayıp şampiyonaya tutunmak için büyük mücadele veren Belçika yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Belçika’nın tüm baskısına rağmen hızlı çıkan Galler yakaladığı net pozisyonda farkı açtı. 86. dakikada Gunter’in sağ kanattan ortasında Sam Vokes şık kafa vuruşunda topu ağlara gönderdi. Bu golle birlikte mücadeleden 3-1 galip ayrılan Galler yarı finale yükseldi. Galler yarı finalde Portekiz ile karşılaşacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.