Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Galatasaraylı basketbolcu Lyttle, 'Yılın Kadın Basketbolcusu' ödülüne aday

Türkiye Kadın Basketbol Ligi ekiplerinden Galatasaray Odeabank'ın başarılı sporcusu Sancho Lyttle, FIBA Avrupa tarafından düzenlenen '2014 Yılın Kadın Basketbolcusu' ödülüne aday gösterildi.Geçtiğimiz sezon bu ödülün sahibi olan Lyttle,...

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2014 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2014 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Kadın Basketbol Ligi ekiplerinden Galatasaray Odeabank'ın başarılı sporcusu Sancho Lyttle, FIBA Avrupa tarafından düzenlenen '2014 Yılın Kadın Basketbolcusu' ödülüne aday gösterildi.

Geçtiğimiz sezon bu ödülün sahibi olan Lyttle, 7654 taraftar ve 281 uzman oyu ile birinciliği elde etmiş, Alba Torrens ise 10794 taraftar ve 231 uzman oyu alıp ikincilikte kalmıştı. Sancho Lyttle, Galatasaray Odeabank ile Euroleague Women, Türkiye Ligi Şampiyonluğu ve Türkiye Kupası kazanıp üçleme yaparak tarihe geçen isimlerden biri olmuştu. Kadınlar Avrupa Ligi final maçında Fenerbahçe'ye karşı sakat sakat oynayan ve 19 sayı 12 ribaund ile yıldızlaşan Lyttle organizasyonu da 13,6 sayı 8,3 ribaund ortalamalarıyla tamamlamıştı.

Lyttle, FİBA Dünya Şampiyonası'nda İspanya'yı ABD arkasında ikinciliğe taşırken turnuvanın en iyi beşine seçilme başarısı göstermişti. Organizasyonda maç başına 18,2 sayı üreten Lyttle en skorer isim olmasının yanı sıra 11,2 ribaund ortalaması tutturup 3,3 top çalma ortalamasıyla da bu alanda da da birinciliği kimselere bırakmıştı.

Galatasaray Odeabank'ın eski oyuncusu Işıl Alben ve Alba Torrens de geçen sezon parçalı forma altındaki başarıları ve milli takımlardaki performanslarıyla yılın kadın basketbolcusu ödülünde Sancho Lyttle'ın en önemli rakipleri oldu.

Adaylar arasından seçilecek ilk üç oyuncu, FIBA'nın internet sitesinden 16 Ocak 2015'e kadar sürecek olan oylama sonucu belli olacak. Kazanan isim 21 Ocak'ta açıklanacak.

2013'te bu ödülü Sancho Lyttle, 2012'de Celine Dumerc, 2011'de Alba Torrens kazanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.