Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Galatasaray’dan UEFA Kupası Mesajı

17 Mayıs 2000 tarihinde Kopenhag’da İngiliz devi Arsenal’i penaltı atışlarıyla mağlup ederek UEFA Kupası’nı müzesine götüren Galatasaray, şampiyonluğun 16. yıldönümünde teşekkür mesaj yayınladı.Galatasaray Kulübü’nün resmi...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
17 Mayıs 2000 tarihinde Kopenhag’da İngiliz devi Arsenal’i penaltı atışlarıyla mağlup ederek UEFA Kupası’nı müzesine götüren Galatasaray, şampiyonluğun 16. yıldönümünde teşekkür mesaj yayınladı.
Galatasaray Kulübü’nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Galatasaray Futbol Takımı, 1999-2000 sezonunda Milan ile oynadığı efsanevi maçın ardından Şampiyonlar Ligi gruplarında üçüncü olarak Avrupa’daki mücadelesine UEFA Kupası ile devam etmiş; 17 Mayıs 2000 tarihine kadar Bologna, Borussia Dortmund, Real Mallorca, Leeds United gibi Avrupa futbolunun önemli takımlarını hiç yenilgi almaksızın kupanın dışına itmişti.
17 Mayıs 2000 tarihinde ise Türk futbol tarihinin bugüne kadar aşılamayan en büyük başarısı yakalanacaktı. Galatasaray, 17 Mayıs 2000 tarihinde Kopenhag’da, İngiltere’nin köklü kulüplerinden Arsenal’i nefeslerin tutulduğu penaltı atışlarının ardından mağlup ederek UEFA Kupası’na ulaşacaktı.
O gün Fatih Terim ve öğrencileri büyük bir mücadele örneği göstermiş ve kupayı ülkemize getirmişlerdi. UEFA Kupası’nın zaferinin 16. yılında bizlere bu zaferi yaşatan dönemin Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Faruk Süren’e, Yönetim Kurulu üyelerimize, teknik heyetimize ve sporcularımıza bir kez daha gönülden teşekkür ediyoruz.
Gerçekleri Tarih Yazar, Tarihi de Galatasaray!"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.