Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Galatasaray’dan şampiyona 63 yıllık vefa

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 63 yıl önce Galatasaray adına 2000 metre yarışında şampiyon olan Muhsin Kut’a o yarışta giyemediği formasını armağan etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2019 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2019 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Galatasaray’dan şampiyona 63 yıllık vefa

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 63 yıl önce Galatasaray adına 2000 metre yarışında şampiyon olan Muhsin Kut’a o yarışta giyemediği formasını armağan etti.

Muhsin Kut, 1956 yılında henüz 18 yaşında genç bir atletken, 2000 metre yarışında ipi göğüsleyerek şampiyon oldu. Ancak Kut, Galatasaray adına katıldığı o yarışta, Galatasaray forması giyememiş ve bunun üzüntüsünü de uzun yıllar yaşamıştı. Galatasaray’ın şampiyon sporcusu Muhsin Kut, tam 63 yıl sonra o yarışta taşımak istediği formayı Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in elinden aldı. Muhsin Kut’a formasını veren Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, şunları söyledi:

"1956 yılından bu yana sevgili Muhsin Kut’un beklediği bu formayı bugün kendisine takdim etmekten dolayı çok mutluyuz. Bu bizim için çok anlamlı bir andır. Vefa, bağlılık ve sadakat şu anda bir arada. Vefayı göstermeye çalışan taraf biziz. Fakat özür diliyoruz. Muhsin Ağabey’i 1956’dan bu yana beklettik. Atletizmde Galatasaray için üzerinde atletle koşup, birincilik kazanmış. Galatasaray forması üzerinde olmadığı için 63 yılın üzüntüsü var. Biz 63 yıllık, gecikmiş bir vefayı göstermek üzere kendisiyle buluştuk. Kendisine bu 63 yıl içinde Galatasaray’a kızmadığı ve küsmediği için çok teşekkür ediyoruz. Bu hikayede gençlerimizin ders alması gereken çok şey var. Az söylüyorum, çok anlasınlar. Bize kızabilirsiniz, takımımıza kızabilirsiniz, teknik direktörümüze kızabilirsiniz, yönetime kızabilirsiniz ama Galatasaray’a kızıp, küsemezsiniz. İşte en canlı örneği Muhsin Ağabey burada. Ben üzerine kelime söylemek istemiyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. Bizleri duygulandırdınız. Bizim sizden aldığımız güç, bizim bu görevlere devam etmemizi sağlıyor."

Kut: "1956’dan beri beklediğim formamı alıyorum"

63 yıl sonra formasına kavuşan Muhsin Kut ise Mustafa Cengiz’e teşekkür ederek, "1956’dan beri beklediğim formamı alıyorum. Çok memnunum. Benim için çok önemli. Bunca yıldan sonra hatırlanıp böyle bir şeyin yapılması da çok önemli. Hepinizden Allah razı olsun. Bir insan eğer bir kulübe gönül vermişse o devam eder, o bitmez. Ben bu sene Galatasaraylıyım seneye de bilmem ne olmaz. Şuna kızdım, buna kızdım da denmez. Bahanesi yoktur bu işin. Seversen kulübünü seversin, renklerini seversin o kadar. Başka şartı yoktur bunun" şeklinde konuştu.

Kutlu: "Galatasaray vefasıyla sahip çıktık"

Galatasaray’ın atletizmden sorumlu yönetim kurulu üyesi Dilek Kutlu da Muhsin Kut ile gurur duyduklarını dile getirerek, "63 yıl Galatasaray sevdasından vazgeçmedi, biz de bir Galatasaray vefasıyla kendisine sahip çıktık. Bu karşılıklı bir Galatasaraylılık aslında. Karşılıklı yürüyen bir iyi niyet. O da hiç kimseye kızıp küsmemiş, kırılmamış. Biz onun bilgilerine ulaştığımızda hem çok duygulandım hem de çok gururlandım. Biliyorsunuz atletle yarışmış ve Galatasaray’a büyük başarılar kazandırmış. Hiç de kızmamış. Onun için biz de kendisini zevkle ve gururla ağırladık. Teşekkür ediyoruz. Tekrar tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.