Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Galatasaray'da Kopenhag maçının hazırlıkları sürdü

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi B Grubu üçüncü maçında Danimarka’nın Kopenhag takımıyla oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını yaptığı antrnenmanla sürdürdü. Sarı - kırmızılı ekip antrenman sonrası Florya Metin Oktay Tesisleri'nde...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Galatasaray'da Kopenhag maçının hazırlıkları sürdü
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi B Grubu üçüncü maçında Danimarka’nın Kopenhag takımıyla oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını yaptığı antrnenmanla sürdürdü. Sarı - kırmızılı ekip antrenman sonrası Florya Metin Oktay Tesisleri'nde kampa girdi. Kopenhag maçının son çalışması ise yarın sabah yapılacak.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde yarın saat 21.45’te Danimarka temsilcisi Kopenhag'ı ağırlayacak olan Galatasaray'da futbolcular bu maçın hazırlıklarını saat 17.00'de başlayan antrenmanla sürdürdü.

Teknik direktör Roberto Mancini ve kaleci Muslera'nın yaptıkları basın toplantısının ardından ilk 15 dakikası basına açık yapılan antrenmanda oyuncular bu süre içinde koşu ve ısınma hareketleri yaptılar. Sarı - kırmızılı oyuncular antrenmanın basına kapalı bölümünde ise Kopenhag maçının taktik antrenmanını yaptığı belirtildi.

AVRUPA KUPALARINDA 250. KARŞILAŞMA

Bu arada Galatasaray, Kopenhag karşısında 250. Avrupa kupası maçına çıkacak. 27 Ağustos 1956 tarihinde Romanya’da Dinamo Bükreş karşısında Avrupa kupalarındaki ilk maçına çıkan Galatasaray, 23 Ekim 2013 Çarşamba günü 250. Avrupa kupası maçında mücadele edecek.

Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk takımı olan Galatasaray, geride kalan 249 maçta 95 galibiyet ve 89 yenilgi aldı, 65 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 351 gol göndermeyi başaran Galatasaray kalesinde ise 359 gol gördü. Galatasaray, Kupa 1’de ise 146. maçına çıkıyor. Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi adları altında düzenlenen organizasyonda 53 galibiyet, 36 beraberlik ve 56 mağlubiyet aldı.

Didier Drogba, yarın Kopenhag maçında oynadığı takdirde 84. kez bir Şampiyonlar Ligi maçında forma giyecek. İlk kez 2003-04 sezonunda Marsilya forması ile Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşayan efsane futbolcu 83 maçta 41 gol attı. Galatasaray forması ile altı Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Drogba’nın 2 golü bulunuyor.

RAKİP KOPENHAG 151. MAÇINA ÇIKIYOR

Sarı - kırmızılı ekibin rakibi Kopenhag, Galatasaray maçıyla birlikte Avrupa kupalarındaki 151. maçına çıkacak. Şampiyonlar Ligi, Kupa Galipleri Kupası, UEFA Avrupa Ligi ve İntertoto Kupası’nda olmak üzere 150 Avrupa kupasına maçına çıkan Danimarka ekibi bu karşılaşmaların 61’ini galip, 36’sını berabere ve 53’ünü mağlup tamamladı.

Kopenhag, Avrupa kupalarındaki en büyük başarısını 2010-11 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turuna kalarak yakaladı. Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turunda Bate’yi, play-off turunda ise Rosenborg’u eleyen Kopenhag, grubunda Rubin Kazan ve Panathinaikos’u geride bırakarak Barcelona’nın arkasından ikinci sırada yer aldı. Danimarka ekibi son 16 turunda ise 0-2 ve 0-0’lık skorlarla Chelsea’ye elendi.

Kopenhag, 2012-2013 sezonunu Danimarka Süper Ligi’ni şampiyon olarak tamamladı. En yakın rakibi Nordsjaelland’ın 5 puan önünde şampiyonluğa ulaşan Kopenhag, içinde bulunduğumuz sezonda 12. haftası geçilen ligde 16 puanla 7. sırada yer alıyor. Geçtiğimiz yılın şampiyonu 12. hafta maçında kendi sahasında Aalborg’u 3-0’la geçti.

B GRUBU’NDA ÜÇÜNCÜ MAÇLARI ÖNCESİ

Şampiyonlar Ligi’ne istediği başlangıcı yapamayan Galatasaray, gruptaki ilk maçında İstanbul’da Real Madrid’e 6-1 mağlup oldu. Grubun ikinci maçına yeni teknik direktörü Roberto Mancini ile deplasmanda Juventus karşısına çıkan sarı - kırmızılı ekip bu karşılaşmadan ise 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Kopenhag ise gruptaki ilk maçında Juventus’la kendi sahasında 1-1 berabere kaldı. Danimarka ekibi gruptaki ikinci maçında deplasmanda Real Madrid’e 4-0 mağlup oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.