Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Galatasaray yönetim kurulu üyesi Kınay: Hamza hoca futbolun kaderini değiştirdi

Galatasaray yönetim kurulu üyesi Dr. Cem Kınay, sarı kırmızılı takımın Kadıköy’den kazanarak döneceğini söyledi. Kınay, sarı kırmızılı ekipte teknik direktör Cesare Prandelli'nin yerine göreve getirilen Hamza Hamzaoğlu'na da övgüler...

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Galatasaray yönetim kurulu üyesi Dr. Cem Kınay, sarı kırmızılı takımın Kadıköy’den kazanarak döneceğini söyledi. Kınay, sarı kırmızılı ekipte teknik direktör Cesare Prandelli'nin yerine göreve getirilen Hamza Hamzaoğlu'na da övgüler yağdırırken, "Hamza hoca futbolun kaderini değiştirdi." dedi.

Galatasaray'ın eski futbolcusu da olan Hamza Hamzaoğlu'nun Prandelli'nin yerine göreve getirilecek masadaki tek isim olduğunu belirten Cem Kınay, Radyospor’a yaptığı açıklamada, "Yönetime gelince futbolla ilgili hemen, kesin kararlar almak zorundaydık. Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak bu konuda yetkili arkadaşlarımız oldu." diyerek, şunları söyledi:

"Onların teknik direktörlük için Hamza hocayı seçmesi, futbol takımının kaderinin değişmesini sağladı. Bu doğru bir tercihti. Hamza hocayı bu süreçte yakından tanıma imkânı buldum. Futbol konusunda üstat. Ama karakter olarak da adam gibi adam. Kısa sürede bu kadar başarılı olmasının altında da bu yatıyor. Umarım uzun yıllar Galatasaray’a hizmet eder. Fatih hoca geldiğinde nasıl heyecan yaşadıysak, en az onun kadar heyecan yaşıyoruz. Hamza hoca Kadıköy’de derbiyi kazanacak ve bu konuda da tarihe geçecektir. Bu tamamen bir histir. Bunu iki haftadır hissediyorum ve yakınlarımla bunu paylaşıyorum. Bu sefer Kadıköy’de kazanacağız."

Cem Kınay, "Futbolcunun gözü, yandaki liderdedir. Liderin verdiği enerji, duygu bütün spor dallarında önemli rol oynuyor. Hamza hocanın duruşu Kadıköy’de futbolculara önemli bir kaktı sağlayacak. Prandelli ayrıldıktan sonra Abdürrahim Albayrak ve Ali Dürüst bir tek Hamza hocanın ismini getirdiler. Ve o isim kabul edildi. Başka hiçbir teknik direktör ismi gündeme gelmedi. Başka bir seçeneğimiz yoktu." dedi.

KADIKÖY’DE İYİ KARŞILANACAĞIMIZA İNANIYORUM

Yönetim kurulu üyesi Kınay, "Kadıköy’de Galatasaray taraftarının olmasını arzu ederdik. Aslantepe’deki maçlara da Fenerbahçe taraftarı gelmeli. Taraftar futbolun en önemli faktörüdür. Başkanlığımız liderliğinde Kadıköy’deki maça gideceğiz. Fenerbahçe yönetiminin bizi dostça karşılayacağına inanıyorum. Başkanımız Duygun Yarsuvat’ı da iyi karşılayacaklarına inanıyorum." diye konuştu.

"ŞAMPİYONLUK ŞANSIMIZ YÜZDE 34’ÜN ÜZERİNE ÇIKTI"

Ne Hamza Hamzaoğlu’nun ne de futbolcuların derbi ve şampiyonluk baskısını yaşamamaları gerektiğini belirten Kınay, "Şu anda 4 puan öndeyiz. Yenersek 7 puana çıkıyor. Dolayısıyla şansımızı çok yükseliyor. Ama bizim Kadıköy’de rakibimizi yenmemiz psikolojik olarak çok önemli bir faktör. Ama ne olursa olsun maçlar devam ediyor ve son maçtan sonra şampiyonluk kesinleşiyor. Başkanımız ‘şampiyonluk şansımız yüzde 34’ dedi. Çok güzel söyledi. İki hafta önce söyledi. Şu anda bu oran yükseldi. Pazar günü yenersek daha da yükselecek." dedi.

"TURGAY DEMİREL’DEN SON DERECE RAHATSIZIZ. ARTIK BASKETBOLUN ÖNÜNÜ AÇMALI"

Basketbol Federasyon’u başkanı Turgay Demirel’in Galatasaray genel kurul üyeliğinden ihraç edilmesi yönündeki taleple ilgili de açıklama yapan Kınay, "Son günlerde üyelerimizin müracaatları olduğu söyleniyor. Ama biz son derece rahatsızız. Takımımız mağdur ediliyor. Turgay Demirel’den rahatsızız. Demirel’in felsefesinin çöktüğünü, basketbolun önünü açması gerektiğini düşünüyoruz. Pazar günü yapılan hakem hataları çok önemli hatalardı. Maçın sonucuna etki etti." şeklinde konuştu.

ARROYO, GALATASARAY’A YANLIŞ YAPTI

Galatasaray Liv Hospital’ın, teknik sebeblerle Maric’in kontratını uzatmadığını belirten Cem Kınay, "Carlos Arroya’nın gitmesi önemli bir olay. Çok iyi bir oyuncumuzdu. İyi bir sporcuydu. Önemli hizmetler yaptı. Son dönemde sakattı. Ergin hoca sakatlık sürecini Miami’de geçirmesi için kendisine izin vermişti. Kendisi Pazar günü geri geldi. Kontratı ile ilgili görüşmelere gelmedi. Anadolu Efes maçına da gelmedi. Bence Arroyo yanlış yaptı. Takım arkadaşlarını da yalnız bıraktı. Özel bir uygulama istedi. Ama yetkili arkadaşlarımız her sporcuya aynı davranılması konusunda prensip kararı verdiler. Ergin Ataman ve Ural Aküzüm’ün verdiği bu kararın ne kadar üzülsem de, arkasında duruyorum. Galatasaray’ın değerleri açısından doğru bir karar verildi. Erceg ve Micov devam ediyorlar. Bir sorun yok." dedi.

METRO KONUSUNDA ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPIYORUZ

Kayseri Erciyespor maçından önce metro ulaşımındaki probleme dikkat çekmek için taraftarla birlikte metroyla stada giden Kınay, "Çok güzel oldu. Aslında geleceğimizi pek sanmıyorlardı. Ahmet Akan ve Ali Yüce ile birlikte gittik." diyerek, şöyle konuştu:

"Arena’ya gelen taraftarların yüzde 67’si metroyla geliyor. Bu nedenle metro bizim için çok önemli. Stada bağlantıda sorun var. Metrodan indikten sonra 2 kilometre stada yürümek zorundayız. Taraftarlarla slogan attık. 56 yaşındayım, uzun süredir bunu yaşamamıştım. Kadınlar, kızlar var. Onlar bu durum nedeniyle çok mağdurlar. Metro konusunda ısrarcıyız. Bizim bu konuda sorumluluğumuz yok. Ama bu konuda inisiyatif kullanan insanlar, kurumlar hassasiyetimizi paylaşıyorlar. Şampiyonluğa gidiyoruz. Bu sene taraftarlarımızın bazıları stada gelemiyor. Bu nedenle metro sorunu halledilmeli. Ama hangi hangi zorluklar olursa olsun, taraftarımız stada gelsin. Şampiyonluk yolunda beraberce yürüyelim. Biz metro meselesinin çözülmesi konusunun takipçisiyiz. Gereken ne ise onu yapıyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.