Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Galatasaray, Kasayı Dolduracak

Spor Toto Süper Lig’de 33. Haftada şampiyonluğu garantileyen Galatasaray, dördüncü yıldızı takarken aynı zamanda da kasasını dolduracak. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi, Süper Lig Şampiyonluğu ve Ziraat Türkiye Kupası’nı da kazanması...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2015 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2015 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Spor Toto Süper Lig’de 33. Haftada şampiyonluğu garantileyen Galatasaray, dördüncü yıldızı takarken aynı zamanda da kasasını dolduracak. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi, Süper Lig Şampiyonluğu ve Ziraat Türkiye Kupası’nı da kazanması haliende ekonomik olarak da rahat bir nefes alacak. Hesaplamalara göre havuzdan 100 milyon TL gelire ulaşacak olan şampiyon, Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılımla 60 milyon TL’yi garantileyecek. Yine forma, store ve kombine gelirleri ile bu rakam minimum 190 milyonu bulacak.
SÜPER LİG HAVUZ GELİRİ
TFF tarafından belirlenen sisteme göre 2014-2105 sezonu için 450 milyon dolarlık gelir sezon başındaki kurdan (2. TL) kulüplere dağıtılacak. 900 milyon TL’lik toplam gelir 4 kalemde kulüplere dağıtılırken Galatasaray, Süper Lig’e katılım için 17.5 milyon TL, Şampiyonlar payından 33 milyon TL, performanstan 13 milyon TL, sezon sıralaması için birinci olduğundan dolayı ayrıca 21 milyon TL olmak üzere toplamda şampiyon olan takım 95 milyon TL gibi havuzdan para kazanacak. Türkiye kupasıyla birlikte yaklaşık olarak 95 milyon TL gibi bir gelir kazandı
AVRUPA’DAN 33 MİLYON TL GARANTİ
Şampiyonlar Ligi’ne direkt girecek olan Galatasaray, gruplara direkt katılım parası olarak UEFA’dan 12 milyon euro garanti para alacak. Tivibu ve TRT’nin yayın haklarını almasından sonra Türkiye’nin yeni sezonda havuz parası 15-17 milyon euro civarında. Bu para 2 takıma bölünecek. Ancak Fenerbahçe takımı ikinci elemeyi geçemezse bu para Galatasaray takımı tek başına alacak. Yani Süper Lig Şampiyonu 6 maçta sıfır çekse bile minimum 20 milyon euro alırken bu para tek takım halinde 27 milyon euroyu bulacak. Bu rakamda TL bazında ise 76 milyon TL kazanacak. Şampiyonlar Ligi Grup maçlarında ise; galibiyete 1.5 milyon euro, beraberliğe 500 bin euro prim var. Gruptan çıkma bedeli olarak ise ayrıca 5.5 milyon euro alacak.
SPONSOR, FORMA VE KOMBİNE SATIŞLARI ARTACAK.
Galatasaray’ın şampiyon olmasıyla birlikte ilk defa satışa çıkacak dört yıldızlı forma satışı ve kombinelerden gelir de artacak. Sponsor bulmakta zorlanan Galatasaray Şampiyonlar Ligi’ne direk katılacağı için sponsor gelirleri de artacak. Galatasaray, daha önce üç yıldızı ilk takan takım olduğu için 2 ay gibi bir sürede 70 bin forma satışı gerçekleştirmişti. bu rakımın dördüncü yıldızla artarak 100 bin forma satışı bekleniyor. 100 bin forma satışından kasasına en az 7 milyon TL gelir kazanacak. Bu satışlardan gelecek rakam, store ürünleri ile birlikte rahatlıkla 10 milyon TL’nin üzerinde olacak. Kombine gelirlerinde de büyük bir artış bekleyen Galatasaray Kulübü geçtiğimiz sezon 32 bin kombine satmıştı. Bu sezon bu rakamın 35 binin üzerinde olması beklenirken TL bazında ise getireceği gelir 12 milyon TL gibi rakama denk gelecek. Böylece Galatasaray sıkıntılı başladığı sezonda şampiyon olarak, aynı zamanda maddi anlamda da rahat bir nefes alacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.