Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Galatasaray Judo, ‘Golden League’de Avrupa şampiyonu oldu

Rusya’nın Samara kentinde düzenlenen Avrupa Kulüpler Şampiyonası ‘Golden League’ müsabakalarının finalinde İtalyan ekibi Fiamme Gialle’yi 3-2 yenen Galatasaray, Avrupa şampiyonu oldu.Judoda Avrupa’nın en güçlü kulüplerini buluşturan...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 22:10
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 22:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya’nın Samara kentinde düzenlenen Avrupa Kulüpler Şampiyonası ‘Golden League’ müsabakalarının finalinde İtalyan ekibi Fiamme Gialle’yi 3-2 yenen Galatasaray, Avrupa şampiyonu oldu.

Judoda Avrupa’nın en güçlü kulüplerini buluşturan ‘Golden League’de müsabakaları bugün Rusya’nın Samara kentinde gerçekleştirildi. Şampiyonada peş peşe iki Fransız ekibini mağlup eden Galatasaray Judo, finalde İtalyan ekibi Fiamme Gialle’yi de 3-2 skorla yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

Kadrosunda Majlinda Kelmendi, Yarden Gerbi gibi dünya şampiyonu judocuların yanı sıra Ebru Şahin, Kübra Kara gibi başarılı Türk judocuları da bulunduran Galatasaray Judo, bu yıl yeni formatla düzenlenen judonun Şampiyonlar Ligi’nde altın madalyaya ulaştı.

Büyük bir çekişmeye sahne olduğu bildirilen final maçında ilk dört karşılaşma sonunda skor 2-2'lik eşitliğe geldi. Beşinci ve son maçta, sarı-kırmızılıların Türk vatandaşlığına geçen sporcusu Kayra Almira Özdemir, rakibini yenerek takımını şampiyonluğa taşıdı.

Galatasaray Kadın Judo Takımı Antrenörü Ercan Çakıroğlu, bu şampiyonluğu hak ettiklerini belirterek, "İki yıldır üst üste bu seviye turnuvada finale çok yaklaşıyorduk ancak şanssızlıklarla ve hakem kararlarıyla altın madalyadan uzak kalıyorduk. Buraya gelirken tek hedefimiz şampiyonluktu. Bugün yaptığımız üç maçta da bunu gösterdik ve şampiyonluğa ulaştık. Tüm sporcularıma, teknik ekibimize ve tabii ki kulübümüze teşekkür ediyorum." şeklinde ifadeler kullandı.

Galatasaray, kulüpler düzeyindeki bu en üst seviye organizasyonda kadınlarda 2012 ve 2013’te bronz madalya kazanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.