Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Galatasaray, ilk hazırlık maçından beraberlikle ayrıldı

Yeni sezon hazırlıklarını İsviçre’de sürdüren Galatasaray, ilk hazırlık maçında Thun ile 1-1 beraber kaldı.Yeni sezon hazırlıkları kapsamında İsviçre’de bulunan Galatasaray, ilk hazırlık maçında İsviçre Süper Lig ekiplerinden...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 22:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 22:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yeni sezon hazırlıklarını İsviçre’de sürdüren Galatasaray, ilk hazırlık maçında Thun ile 1-1 beraber kaldı.
Yeni sezon hazırlıkları kapsamında İsviçre’de bulunan Galatasaray, ilk hazırlık maçında İsviçre Süper Lig ekiplerinden Thun ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar Lachen Stadı’ndaki karşılaşmadan 1-1 eşitlikle ayrıldı. Sarı-kırmızılılar sahaya, Cenk Gönen, Martin Linnes, Aurelien Chedjou, Koray Günter, Lionel Carole, Hamit Altıntop, Ryan Donk, Sinan Gümüş, Wesley Sneijder, Armindo Bruma ve Umut Bulut ilk 11’i ile başladı. Rakip Thun ise Faivre, Markovic, Ribeiro, Bürki, Joss, Fassnacht, Hediger, Geissmann, Tosetti, Rapp, Peyretti ilk 11’i ile sahaya çıktı.
Serdar Aziz tedbir amacı ile kadroya alınmadı
Galatasaray’ın Bursaspor’dan yeni transferi Serdar Aziz, tedbir amacıyla oynatılmadı. Serdar Aziz, geçen sezon geçirdiği sakatlık sonrası iyileşmesine rağmen Thun maçında riske edilmedi. Teknik Direktör Riekerink’in tedbir amacıyla Serdar’ı maçta oynatmadığı açıklandı.
Rakip 10 kişi kaldı
Sarı-kırmızılılar maça iyi başladı. Kanatlarda etkili bir oyun sergileyen Galatasaray, 25. dakikada golü de buldu. Sağ kanatta topla buluşan Bruma, çalımlar atarak topu ceza sahası çizgisine kadar sürdü. Portekizli oyuncunun sol ayağı ile şutunda top ağlarla buluştu. Golden sonra ataklarına devam eden sarı-kırmızılılar karşılaşmanın 28. dakikasında Umut Bulut ile serbest vuruş kazandı. Rakip takım oyuncusu Bürki’nin ceza sahası çizgisi üzerinde yaptığı faul sonrası kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Sneijder’in şutunda savunmadan da seken top üst direğe çarparak kornere gitti. Rakibin 10 kişi kalması sonrası oyuna iyice ağırlığını koyan Galatasaray ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.
Savunmanın hatası beraberliği getirdi
Galatasaray ikinci yarıya birçok değişikle başladı. Sarı-kırmızılılarda Cenk Gönen, Martin Linnes, Lionel Carole, Hamit Altıntop, Wesley Sneijder, Sinan Gümüş ve Armindo Bruma oyundan çıkarken, İsmail Çipe, Sabri Sarıoğlu, Tarık Çamdal, Birhan Vatansever, Olcan Adın, Emrah Başsan ve Yasin Öztekin oyuna dahil oldu. Galatasaray’ın yeni transferlerinden Emrah Başsan, sarı-kırmızılı formayla ilk maçına çıktı. Karşılaşmanın 66. dakikasında ise Ryan Donk, yerini genç oyuncu Gökay Güney’e bırakırken, Umut Bulut’un yerine ise Berk İsmail Ünsal girdi. Sarı-kırmızılılar, savunmanın yaptığı hata sonucunda Hediger’in golüne engel olamadı ve skor 1-1’e geldi.
Koray Günter maça devam edemedi
İkinci yarıda sakatlanan Koray Günter oyuna devam edemedi ve yerini Salih Dursun’a bıraktı. 58. dakikada girdiği ikili mücadelede sonucu sağ dizine darbe alan Koray’ın ilk müdahalesi sahada yapıldı ve sedye ile saha kenarına alındı. Koray’ın durumunun ciddi olduğu ve son durumunun çekilecek MR’dan sonra belli olacağı belirtildi.
Taraftarlar ‘Yönetim istifa’ tezahüratlarında bulundu
Galatasaraylı taraftarlar, takımlarını İsviçre’de yalnız bırakmadı. Taraftarlar kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu. Yaklaşık 500 kadar taraftar maç boyunca takımlarına tezahüratlarla destek verdi. Ayrıca taraftarlar, maçın bazı bölümlerinde ‘Yönetim istifa’ tezahüratlarında bulundu. Maç sonrası Sabri Sarıoğlu taraftarların olduğu bölümün önüne gelerek sarı-kırmızılılarla birlikte tezahüratlarda bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.