Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Galatasaray, Akhisar’a Karşı ‘Selçuk’la Güldü

Galatasaray Teknik Direktörü Johannes Riekerink, deplasmanda Akhisar Belediyespor’u mağlup ettikleri maç sonrası yaptığı açıklamada, “Bizim tek hedefimiz Avrupa vizesi almak. Bu yüzden bu hedefi tamamlamamız gerekiyor” dedi.Spor Toto Süper...

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2016 21:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2016 21:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Galatasaray Teknik Direktörü Johannes Riekerink, deplasmanda Akhisar Belediyespor’u mağlup ettikleri maç sonrası yaptığı açıklamada, “Bizim tek hedefimiz Avrupa vizesi almak. Bu yüzden bu hedefi tamamlamamız gerekiyor” dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Galatasaray, deplasmanda Akhisar Belediyespor’u Selçuk’un penaltından attığı gollerle 2-1 mağlup etti. Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Johannes Riekerink, “Maçtan önce oyuncularıma şöyle bir şey söyledim; ’Düdük çaldıktan sonra hayati bir maça çıkacağız ve düdük çaldığındaki skor bize yetmeyecek. Çünkü 0-0’lık skor bize yetmiyor. O yüzden kesinlikle gol atmamız gerekiyor.’ İlk yardaki penaltı çok iyi bir zamanda geldi. İlk yarı aslında daha iyi oynayabilirdik, küçük şeyleri düzeltmemiz gerekiyordu. İkinci yarı bu düzeltmeler oyunun temposuna yansıdı. Bu yaptığımız düzeltme ile top bizde daha çok kaldı ve pozisyonlarımızdan birinde penaltı daha kazandık. İkinci yarının ilk 20 dakikasında iyi oynadığımızı düşünüyorum. 2-0’dan sora takım ister istemez skoru korumak için mücadele etti. Çünkü buradan alınacak galibiyet bizim için çok önemliydi. Buradan alınacak 3 puanla ligi 5. bitirmek için umutlarımızı son haftaya bırakacaktık. Birinci penaltıyı bulunduğum yerden göremedim. Sadece hakemin çok kararlı olduğunu gördüm. İkincinin ise penaltı olduğunu düşünüyorum. Göreve geldiğimde bir şey söylemiştim, bazen şanssız olabiliyorsunuz; Fenerbahçe’ye kendi sahamızda Podolski’nin attığı bir gol vardı. Ofsayt gerekçesiyle verilmemişti ama aslında ofsayt değildi. Sezon sonu baktığınızda bazen kararlar lehinize olabiliyor. Biraz daha şanslı veya şansız olabiliyorsunuz ama ne yazık ki bunu kabul etmeniz gerekiyor” dedi.
Kendisinden önceki teknik direktörlerin takımı yönetimi hakkındaki soruyu yanıtlayan Riekerink, “Geçmişteki hocaları burada yargılamam, yorum yapmam doğru olmaz. Beni ilgilendiren durum son dönemlerdeki Galatasaray’dır. Ben bir buçuk ay önce görevi aldım ama sanki bir senedir burada gibi hissediyorum. Eskişehir’de kötü bir başlangıç yapmıştık. Mağlubiyet almıştık. Fakat daha sonra benim gözlemlediğim kadarıyla bir takım oluştu. Hala ligden kopmadık bir hedefimiz var ve onun için uğraşıyoruz. Bizim tek hedefimiz Avrupa vizesi almak. Bu yüzden bu hedefi tamamlamamız gerekiyor. Sadece bu dönemden sorumluyum” diye konuştu.
Saha içerisinde Sneijder’in sinirli tavırlarıyla ilgili soruya da cevap veren Riekerink, “Wesley çok oynamak isteyen bir oyuncu. Hollanda milli takımından gelen bir sakatlığı var. Rize’ye karşı kupa maçında oynamıştı. 20 dakika oynadı daha sonra çıktı. Son oynadığımız maçta da bir 60 dakika oynattık onu. Wesley kendisini problemin parçası gibi hissediyor ve problemi çözmek için uğraşıyor. Oynamadığı zamanlarda bu düşüncesinden dolayı oynamak istiyor. Bu da motivasyona ve sahaya yansıyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.