Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fun Run Series 5. etabı Küçükçekmede’de koşuldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin düzenlediği “Fun Run Series” koşusunun 5’inci etabı Küçükçekmece’de koşuldu.İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin düzenlediği ve Türkiye’deki yol yarışları katılımcı...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2016 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2016 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin düzenlediği “Fun Run Series” koşusunun 5’inci etabı Küçükçekmece’de koşuldu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin düzenlediği ve Türkiye’deki yol yarışları katılımcı sayılarını arttırabilmek, yol yarışları katılımcılarına alternatif yarışlar düzenlemekle birlikte koşuculara seri şeklinde yarışlar sunabilmek, koşmaya yeni başlayanları da kısa mesafeli yarışlara adapte edebilmek amacıyla organize edilen "İstanbul’u Koşuyorum" sloganı ile 6 etaplık yol yarışı serisi; "Fun Run Series"i 5. etabı Küçükçekmece’de koşuldu.
Dereceye girenlere ödülleri verildi
7’den 70’e her yaş grubundan insanın katıldığı yarış, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in işaretiyle başladı. Yarışın başlamasının ardından yüzlerce sporcu 7 kilometreden fazla olan parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya rekabet etti. Yarış derecelerinin elektronik zamanlama çipleri ile ölçüldüğü Fun Run Series 5’inci etabında ilk 3’e giren kadın ve erkek koşuculara kupanın yanı sıra 1’inciler 750 TL’lik, 2’ncilere 500 TL’lik, 3’üncülere ise 250 TL’lik hediye çeki, sporcu saati ve Küçükçekmece Belediyesi tarafından da tablet hediye edildi.
Serin hava koşucuları zorlamadı
Kadınlar kategorisini derece girenler ise 3’üncü Zeynep Nur Türk, 2’nci Esra Şahal ve 1’inci Damla Çelik oldu. Erkekler kategorisinde 3’üncü Aykut Taşdemir, 2’inci Fatih Korkunç ve 1’inci Mestan Turan kürsüye çıkmaya hak kazandı. Serin bir havada koşulan Fun Run Series 5’inci etabına katılan sporcular da koşunun rahat geçtiğini söyledi. Bazı katılımcılar ise parkurun kısa olduğunu belirtti.
Birinciler parkuru beğendi
Kadınlar kategorisinde yarışı birinci bitiren Damla Çelik, “Organizasyon çok güzeldi, parkur güzeldi. Birinci oldum. Baya kalabalıktı diğer etaplara göre” dedi.
Erkeklerde ilk sırayı alan Mestan Turan ise, “Güzel ortam olmuş. Hava da elverişliydi yarış için. Zorlu rakiplerimiz vardı ama biz dayandık güzel koştuk birinci olduk, mutluyuz” açıklamasında bulundu.
“Spor yapılarak geçirilen bir gün kıymetli”
Yarışa ev sahipliği yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de sporun farkındalığını artırmak adına düzenlenen koşunun öneminden bahsederek, “Bugün yapılan bu yarış sporun farkına varmamızı ve spor yapılarak geçirilen bir günün ne kadar kıymetli olduğunu görmek, anlamak bakımından gerçekten önemli. Gerçi ben spor yapmak konusunda zayıf kalıyorum ama Spor A.Ş.’nin bu programlarıyla gerçekten benim de hayatımda düzenli spor yapmam gerektiğinin farkındayım. Buna kendimi çok hazırlayacağım. İnşallah beni birkaç ay sonra çok daha fit göreceksiniz” dedi.
“Bu işlerde çipli koşucu sayısını çok artıyoruz”
6 etaptan oluşan Fun Run Series koşularını düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. adına konuşan Genel Müdür İsmail Özbayraktar, Büyük İstanbul Maratonu’na koşucu kazandırmak adına düzenlenen Fun Run Series koşularının önemli olduğunun altını çizdi. Özbayraktar, “İlçe bazında çalışmak çok önemli. Bizim İstanbul Maratonu’nu major maratonlar seviyesine çıkarmak gibi bir idealimiz var. Onun için ilçe belediyeleri ile yaptığımız bu işlerde çipli koşucu sayısını çok artıyoruz ve spora karşı farkındalığı bir şekilde oluşturmuş oluyoruz. Onun için bu önemsediğimiz bir organizasyon. İnşallah yıllar boyu devam edecek” diye konuştu.
Yarışları tamamlayan her bir katılımcı ise özel tasarımlı, renkli ve parçalı Fun Run Series madalyalarını kazandı. 6 etabı da tamamlayan yarışçılar, Fun Run Series madalyalarını birleştirmeye hak kazanacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.