Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Frutti Extra Bursaspor - Arel Üniversitesi Büyükçekmece: 84-79

ING Basketbol Süper Ligi’nde Frutti Extra Bursaspor, sahasında zorlandığı mücadelede Arel Üniversitesi Büyükçekmece’yi 84-79 yenerek dördüncü galibiyetini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2019 19:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2019 19:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Frutti Extra Bursaspor - Arel Üniversitesi Büyükçekmece: 84-79

SALON: TOFAŞ

HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Ziya Özorhon, Serhat Büker

FRUTTİ EXTRA BURSASPOR: Gabriel Olaseni 11, Allerik Freeman 19, Christopher Jones Jr. 12, Perry Jones 16, Evren Büker, Ender Arslan 15, Can Maxim Mutaf 7, Mykal Riley 2, İzzet Türkyılmaz 2

AREL ÜNİVERSİTESİ BÜYÜKÇEKMECE: Osiris Eldridge 2, Andrew Delano Andrews 17, Kenneth Hayes 18, Mert Celep 12, Robert Upshaw 19, Jeremy Saffold 11, Mükremin Deniz Kılıçlı

1.PERİYOT: 26-13

DEVRE: 35-26

3.PERİYOT: 57-49

5 FAUL: 38.53 Gabriel Olaseni (Frutti Extra Bursaspor)


 

ING Basketbol Süper Ligi’nde Frutti Extra Bursaspor, sahasında zorlandığı mücadelede Arel Üniversitesi Büyükçekmece’yi 84-79 yenerek dördüncü galibiyetini aldı.

ING Basketbol Süper Ligi’nde Frutti Extra Bursaspor, 7’nci hafta mücadelesinde Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol’u ağırladı. TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye taraftarının da desteğiyle etkili başlayan Bursa temsilcisi, 5’inci dakika içerisinde farkı çift hanelere taşıdı (17-6). İlk çeyrekte pota altını Gabriel Olaseni ile verimli kullanan Frutti Extra Bursaspor, rakibini de top kayıplarına zorladı ve bu bölümü 26-13 önde kapadı.

İkinci çeyreğin başlarında konuk ekip hücumda daha toparlanmış bir görüntü çizerken, 15’inci dakika içerisinde Kenneth Hayes’ın turnikesi sonrası farkı 4’e indirdi (28-24). Akabinde Perry Jones’ın sayılarıyla nefes alan Bursa temsilcisi, savunmasını sertleştirmesiyle rakibine kolay atış şansı sunmadı ve devreye 35-26 üstün girdi.

Dönüşte iki takım da skorer bir görüntü çizdi. İlk yarıya kıyasla hücumda daha etkin olan konuk ekip; üst üste bulduğu basketlerle skoru 37-34’e getirerek oyuna ortak oldu. Bu basketlere Ender Arslan’ın kritik süreçte attığı üst üste iki dış atış isabetiyle cevap veren Bursa ekibi, yeniden aradaki farkı açarak final çeyreğine 57-49’luk skor avantajıyla girdi.

Son çeyrek nefes keserken Arel Üniversitesi Büyükçekmece, aradaki farkı eritti ve 35’inci dakika içerisinde Robert Upshaw’ın turnike basketiyle skoru eşitledi (68-68). Bu andan itibaren başa baş bir mücadele ortaya koyulurken, üç sayı çizgisinden üst üste isabetler bulan Bursa temsilcisi, bir ara 4 sayı geriye düşmesine karşın Allerik Freeman ve Ender Arslan’ın üçlükleriyle bitime bir buçuk dakika kala skoru 78-74’e çekti. Chris Jones’un üst üste sayıları Frutti Extra Bursaspor’u iyice rahatlatırken, Bursa temsilcisi parkeden 84-79'luk skorla galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından Frutti Extra Bursaspor ligdeki dördüncü galibiyetini elde ederken, Arel Üniversitesi Büyükçekmece ise altıncı yenilgisini aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.