Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Finallere ev sahipliği yapacak stadyum geliyor

Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hüseyin Aksoy ve Eskişehirspor yöneticilerinden Özgür Demirdaş, Eskişehirspor’un bu sezon oynamaya başlayacağı yeni stadyumun son durumu hakkında basın mensuplarına değerlendirmede bulundu.Sabah...

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hüseyin Aksoy ve Eskişehirspor yöneticilerinden Özgür Demirdaş, Eskişehirspor’un bu sezon oynamaya başlayacağı yeni stadyumun son durumu hakkında basın mensuplarına değerlendirmede bulundu.
Sabah saatlerinde Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hüseyin Aksoy, basın mensuplarıyla birlikte Eskişehirspor’un bu sezon oynamaya başlayacağı yeni stadyuma geçerek, stadın son durumu hakkında çeşitli bilgiler verdi. Stadyum girişinde basın mensuplarını karşılayan Eskişehirspor yöneticilerinden Özgür Demirdaş da, Aksoy ile beraber basın mensuplarına eşlik etti. Burada basın mensuplarının soruları yanıtlanırken, tamamlanan çalışmalar ve eksikler aktarıldı.
“3,5 Milyon liralık ödenek imzaladık”
Yeni stadın son durumu hakkında bilgi veren Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hüseyin Aksoy, 2013 yılında başlanılan stadyumda artık sona doğru gelmeye başladıklarını söyledi. Aksoy, “Nasip olursa, bayram sonu çevre düzenlemelerimiz ve stadın eksik kalan küçük işleriyle ilgili müteahhit firmamız tamamlayacak. Lig başladı tabi, sezon başladı. Eskişehirspor’umuzun önümüzdeki haftaki maçı tabi burada oynanmayacak, ama bundan sonraki maçlara da herhalde burada devam edeceğiz. Dün Spor Toto Teşkilat Başkanlığımızdan stadyumun eksikleriyle ilgili 3,5 milyon liralık bir ödenek imzaladık. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde, küçük eksikliklerimiz de tamamlanıp, hizmete hazır hale gelecektir” ifadelerini kullandı.
“Nasip olursa, bayram sonunda kullanılabilir hale gelecektir”
İl Müdürü Aksoy, stadyum eksikleriyle ilgili de, “Şuanda çevre düzenlemesiyle ilgili eksiklerimiz var. Loca ve soyunma odalarının tefrişi, küçük eksiklerimiz ve tadilatla ilgili boya çalışmalarımız var. Bunun haricinde büyük eksiğimiz kalmadı. Nasip olursa, bayram sonunda kullanılabilir hale gelecektir diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Bu arkada Aksoy, Eskişehirspor taraftarların merakla beklediği stadın ilk maçının seyircili olacağını söyledi.
“Burada bir 20-30 milyonluk daha eksiğimiz var”
Eskişehirspor yöneticilerinden Özgür Demirdaş ise, Aksoy’un ’çok küçük eksiklerimiz var’ söylemine katılmadığını belirterek, "Burada daha çok eksiğimiz var. Yani tefrişatlarla ilgili çok eksiğimiz var. Bununla ilgili biz Bakanlıktan ödenek istedik ki 3,5 milyon liralık ödenek de çıkmış. Ama burada bir 20-30 milyonluk daha eksiğimiz var. Yani bizim tespitlerimiz bu yönde. 2-3 ay içerisinde tamamlarız diye düşünüyoruz. Biz önümüzdeki maçı burada oynarsak, bu çimler bir 3 ay daha bizi geriye götürür” diye konuştu.
“Çimler bir bozuldu mu düzeltmek çok ciddi zaman alır”
Ayrıca basın mensuplarının yeni stadyumda Konyaspor ile açılış maçı yapılacağı söylentisinin dolaştığını sorması üzerine Demirdaş, “Bence o da olmayacak. Yetişmesi mümkün değil çünkü. Çimler bir bozuldu mu, düzeltmek çok ciddi zaman alır. Biz çimler tam olsun ondan sonra sahaya girelim istiyoruz” diye belitti.
“Avrupa ve Şampiyonlar Ligi finalinin oynanacağı kalitede bir stat olacak”
Öte yandan stadyumun yüklenici firma sorumlusu, yaptıkları statla ilgili, “Burası standart olarak Avrupa ve Şampiyonlar Ligi finalinin oynanacağı kalitede bir stat olacak” diyerek stadyumun kalitesini gözler önüne serdi.
Yapılan konuşmaların ardından önce stadyum içi, ardından localar, basın tribünü ve odaları, restoranlar gezilerek, yapılan çalışmalar aktarıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.