Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Final Serisi Heyecanı Abdi İpekçi’de Başlıyor

Fenerbahçe İle Anadolu Efes, Spor Toto Basketbol Ligi Final Serisi İlk Maçında Yarın Saat 20.00’de Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Karşılaşacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Final Serisi Heyecanı Abdi İpekçi’de Başlıyor
Fenerbahçe ile Anadolu Efes, Spor Toto Basketbol Ligi final serisi ilk maçında yarın saat 20.00’de Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşılaşacak.
Galatasaray’ı seride 3-1 yenerek finale çıkan Fenerbahçe ile yarı finalde Darüşşafaka Doğuş’u 3-0 ile geçen Anadolu Efes yarın saat 20.00’de Abdi İpekçi Spor Salonu’nda final serisinin ilk maçına çıkacak. Mücadeleyi Engin Kennerman, Erşan Kartal, Ersan Ergüler hakem üçlüsü yönetecek.
BU SEZON 5. RANDEVU
Lig tarihinde Fenerbahçe, Anadolu Efes ile karşılaştığı 116 maçtan 45’inde galip gelirken, Anadolu Efes ise 71 maçta rakibini mağlup etti.
İki Euroleauge ve iki Spor Toto Basketbol Ligi müsabakası olmak üzere bu sezon toplam 4 kez karşılaşan iki ekipten Fenerbahçe, Anadolu Efes’i Euroleague’de 77-73 ve 90-86’lık skorlarla mağlup etti. Spor Toto Basketbol Ligi’ndeki ilk karşılaşmadan Anadolu Efes 93-84 üstün ayrılırken, bu maçın rövanşında ise gülen taraf 73-69’luk skorla Fenerbahçe oldu.
İKİ TAKIMDA SON DURUM
Spor Toto Basketbol Ligi’nde normal sezonu 24 galibiyetle kapatan Fenerbahçe, çıktığı 6 maçta ise rakiplerine mağlup oldu. Anadolu Efes ile ligi aynı puanda bitiren sarı-lacivertliler ikili avarajla Anadolu Efes’in arkasında kaldı. Play-off çeyrek final turunda Muratbey Uşak Sportif’i 2-0 yenen Fenerbahçe yarı finalde karşılaştığı Galatasaray’ı ise seride 3-1 yenerek finale adını yazdırdı. Fenerbahçe’de lig lisansı bulunmayan Ricky Hickman Anadolu Efes maçında forma giyemeyecek.
Ahmet Çak’ın yönetimindeki Anadolu Efes ise, Play-Off Çeyrek Final serisinde Royal Halı Gaziantepspor’u 2-0 yenerek yarı finale çıktı. Yarı finalde Darüşşafaka Doğuş ile eşleşen lacivertliler-beyazlılar seriyi 3-0 geçerek finale çıkan taraf oldu. Anadolu Efes’te Jon Diebler sakatlığı sebebiyle uzun bir süredir forma giyemiyor.
Anadolu Efes ve Fenerbahçe arasındaki seride 4 galibiyete ulaşan ekip 2015-2016 sezonu şampiyonluğunu ilan edecek. İki ekip arasındaki Play-Off Final serisi maç programı ise şöyle:
3 Haziran Cuma
20.00 Anadolu Efes - Fenerbahçe (Abdi İpekçi Spor Salonu)
5 Haziran Pazar
18.00 Anadolu Efes - Fenerbahçe (Abdi İpekçi Spor Salonu)
7 Haziran Salı
20.00 Fenerbahçe - Anadolu Efes (Ülker Sports Arena)
9 Haziran Perşembe
20.00 Fenerbahçe - Anadolu Efes (Ülker Sports Arena)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.