Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fikret Orman: Yardım bekleyen namerttir

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, bu sezon şampiyon olacaklarını, kulüp olarak bugüne kadar kimseden yardım ve medet ummadıklarını, yardım bekleyenin de namert olduğunu söyledi.Beşiktaş Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde, yönetim...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, bu sezon şampiyon olacaklarını, kulüp olarak bugüne kadar kimseden yardım ve medet ummadıklarını, yardım bekleyenin de namert olduğunu söyledi.

Beşiktaş Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde, yönetim kurulunun da hazır bulunduğu ve takip ettiği toplantıda konuşan başkan Orman, açıklamalarda bulundu.

Fikret Orman, "Bu Beşiktaş herkesin yüzünü güldüren bir kulüp oluyor. ‘Koskocaman bir Beşiktaş’a İstanbul stat bulamadı’ açıklamalarımız bir sitemdir. Bunu üzerine alması gerekenler futbolu yönetenlerdir. Her yerde mücadeleye devam edeceğiz. Böyle yazılmış kaderimiz. Bu seneyi inanarak söylüyoruz ligi şampiyon olarak bitireceğiz. Bunu söylerken de kimseden bir medet bekliyorsak bekleyen namerttir." diye konuştu.

"KİMSE BİZİM SOYUNMA ODASI BASMAMIZI BEKLEMESİN"

Başkan Orman spor ahlakına çok önem verdiklerini ve futbolcularını ona göre seçtiklerini söyledi.

Orman, "Önümüzde önemli bir Fenerbahçe maçı var. Öncelikle Beşiktaş Kulübü Türk sporunun en eski camiası. Bizler her zaman söyleriz içinde bulunduğumuz ve onursal başkanımızın ismini taşıyan bir sezonda futbolcularımızla birlikte pozitif manada destek vermenin önemli bir misyon olduğunu düşünüyoruz. MHK ve TFF ile herkesle genel kurallalar dahilinde ilişkilerimiz var. Bunun da doğru olduğuna inanıyoruz. Herkesin de takdirini topladığımızı düşünüyorum. Beşiktaş futbol takımı iyi bir sezona başladı. Bizim futbol takımımız çok terbiyeli ve disiplinli futbolculardan kurulmuştur. Biz ahlaken buna çok önem veriyor dikkat ediyoruz. Bunun dışında gelişen durumlarda ise aile içerisinde bu işleri çözeriz. Bizim yönetim tarzımız bazılarını rahatsız ediyor. Kimse bizden hakemlere hakaret etmemizi, soyunma odasını basmamızı filan beklemesin." şeklinde konuştu.

"İLKEMİZ ‘ŞEREF'İNLE OYNA HAKKI'NLA KAZAN"

Başkan Fikret Orman Beşiktaş’ın ilkesinin şefefinle oynayıp hakkınla kazanmak olduğunu dile getirdi. Orman, şu ifadeleri kullandı: "Bazı kesimlerde bu sene Beşiktaş’ı şampiyon yapmak istiyorlar diye hava oluşturulmaya çalışılıyor. Biz futbola pozitif destek verirken kimseden kayırılmak istemiyoruz. Herkese eşit davranılmasını istiyoruz. Bizim ilkemiz ,Şeref'inle oyna Hakkı'n kazandır. Biz kendi üslubumuzla böyle devam edeceğiz. Ama artık özellikle TFF ve futbolu yönetenler bize olan kötü düşüncelere karşı dur desin."

"HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN"

Beşiktaş’ın üzerine çok gelindiğini belirten Orman, "4. hakem son maçta Gökhan Töre’yi tahrik ediyor. Her pozisyonda onunla konuşuyor. Maçın daha 20. dakikasında bize kart göstereceğini düşündüm hakemin. Derbi maçına çıkmadan evvel bunları yapıyorlar. Neden derbi maçı öncesi kırmızı kart bize geliyor. Bir tek bizim maçlarımızı 6 hakem yönetmiyor. Bize hep yardımcı hakemlerden olumsuzluklar geliyor. Bizler inanılmaz mücadele veriyoruz. Beşiktaş’ın UEFA'da bir sürü dosyası vardı. Biz bunları yaparken bir yandan stadımızı kendi paramızla yapıyoruz. Avrupa’da Türkiye’yi temsil ediyoruz. Gelirimizin en az olduğu zamanda bunları yapıyoruz. Tüm bunlar yaşanırken böyle yapılmasını aklım almıyor. Herkes aklını başına alsın." diye konuştu.

"GÖZÜMÜZ HAKEMLERİN ÜZERİNDE"

Derbiye Bülent Yıldırım’ın atandığını hatırlatan Orman, "Kendisi maçımıza atanmış. Hayırlı olsun. Eski maçları unutmuyoruz. Fakat gözlerimiz hep üzerlerinde olacaktır. Biz haksız penaltı olduğu zaman bile penaltıyı attırmayan bir kulübüz. Gelip, bizi bu sene şampiyon yapacaklarmış filan. Bunlar olmaz. Kimseden bize bir yardım gelmedi hep zarar geldi. Kimseden de yardım beklemiyoruz. Derbide her iki takım birbirini yenebilir. Bırakın kimin galip geleceğine sahadaki oyuncular karar versin." dedi.

"MADONNA’YA STAT VERDİLER GENELKURULA MI GİTTİLER?"

Başkan Orman stat için Fenerbahçe ve Galatasaray ile yaptıkları görüşmeleri anlattı. Orman, şöyle konuştu: "Geçenlerde Aziz başkan stat meselesi ile ilgili bir açıklama yapmış, bakın biz kimseden stat istemedik. Bizim projelerimiz olduğunda Aziz Yıldırım hapishanede idi. O dönemde Abdullah Kiğılı bey her zaman kapımız diye bir açıklamada bulundu. Aziz başkan hapishaneden çıktığında ise biz de kendisini ziyaret ettik. O ziyarette stat konusu açıldı ve Aziz Yıldırım bize seve seve yardımcı olabileceklerini söyledi. Sonra bir başka ziyarette de stat için buluştuk. Onlar da bize bir maç biz de bir maç ise Galatasaray’da oynayın dedi. Biz de Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’a gittik. O da bize bunu genel kurula sormamız lazım dedi. Bu şık olmadı tabii. Çünkü o stat Madonna’ya konser için verilirken genel kuruldan onay mı alındı? Neyse bunun sonucunda Galatasaray’dan bu şekilde dönünce Fenerbahçe’ye de bir daha dönmedik ve Olimpiyat’ta oynamaya başladık. Aziz Yıldırım’ın iyi plan yapmamışlar açıklamasına şunu söylemek istiyorum, planlama yapmak Beşiktaş’ın işidir. Başkasının işi değildir."

Beşiktaş’ı kimsenin 3. büyük kulüp yapamayacağını söyleyen Fikret Orman, "Bizi kimse 3. büyük ilan edemez. Çünkü Beşiktaş Türkiye’nin en büyük kulübüdür. Beşiktaş taraftarı ayağa kalkmıştır. Gün gelecek stadımız bittiğinde kombine satışlarımızı yoğunluktan sırayla yapacağız. E-bilet yüzünden maçlar dolmuyor deniliyor. Siyaset bizim işimiz değil. Kanunu çıkaran merci hükümet, bunu passolige veren de federasyondur." ifadelerini kullandı.

Başkan Fikret Orman son olarak Fenerbahçe yönetimini maça davet ettiklerini dile getirerek, pazar günü herkesi bayrak ve flamalarıyla maça beklediklerini söyledi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.