Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FIFA'dan hakemlere maç durdurma yetkisi

FIFA, futbol karşılaşmaları sırasında bilinç kaybı yaşayan oyuncular için hakemlere 3 dakikalığına maçları durdurma yetkisi verdi. Ayrıca takım doktorları da oyuncu değişikliği konusunda yetkili olacak.FIFA’dan yapılan açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2014 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2014 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FIFA, futbol karşılaşmaları sırasında bilinç kaybı yaşayan oyuncular için hakemlere 3 dakikalığına maçları durdurma yetkisi verdi. Ayrıca takım doktorları da oyuncu değişikliği konusunda yetkili olacak.

FIFA’dan yapılan açıklamada, "Dünya Kupası’ndaki vakalar, beyin sarsıntısı olması muhtemel durumlara doğru müdahale için takım doktorlarının rollerinin artırılması gerektiğini ortaya koydu." denildi.

Yeni düzenleme ile sakatlanan oyuncunun yeniden sahaya girmesi kulüp doktorunun onayıyla mümkün olabilecek. Yeni uygulamanın, önümüzdeki hafta yapılacak Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarından itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi.

Dünya Kupası finalinde Alman orta saha oyuncusu Christoph Kramer, tamamen şuurunu kaybedene kadar 14 dakika boyunca oyunda kalmıştı. Yine aynı şampiyonada İngiliz futbolcunun dizi kafasına çarpan Uruguaylı defans Alvaro Pereira, takım doktorunun, oyundan çıkması tavsiyesini dikkate almamıştı.

Öte yandan Ebola salgının görüldüğü Batı Afrika ülkelerindeki uluslararası futbol etkinliklerinin ertelenmesi de tavsiye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.