Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FIFA Başkanı: Dünya Kupası’nın Rusya’da yapılmasını sonuna kadar destekliyoruz

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Joseph Blatter, 2018 Dünya Kupası’nın Rusya’da yapılmasını sonuna kadar desteklediklerini söyledi.Daha önce Ukrayna krizi yüzünden 2018 Dünya Kupası’nın Rusya’da yapılmaması...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2014 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2014 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Joseph Blatter, 2018 Dünya Kupası’nın Rusya’da yapılmasını sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

Daha önce Ukrayna krizi yüzünden 2018 Dünya Kupası’nın Rusya’da yapılmaması yönünde fikirler ortaya atılmıştı. Konuyla ilgili Rus basınına açıklamalarda bulunan FIFA Başkanı Blatter, Rusya’ya güvendiklerini dile getirdi. Blatter, "Boykot etmek hiçbir zaman olumlu etki vermemiştir. FIFA olarak 2018 Dünya Kupası’nın Rusya’da yapılmasını sonuna kadar destekliyoruz. Kuzey Amerika’dan mektup alınca cevap olarak onlara Rusya’ya ve hükümetine güvendiğimizi yazıyoruz." dedi.

Basının kendilerine yardımcı olması gerektiğini söyleyen Blatter, "Sochi’deki Formula-1 yarışı döneminde de böyle şeyler söylendi ama ne yarışma ne de sonrasında bu konu konuşulmadı." diye konuştu.

RUSYA VE UKRAYNA AYNI GRUPLARA DÜŞMEYECEK

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan kriz nedeniyle 2018 Dünya Kupası kura çekimlerinde iki ülkenin aynı grupta yer almasının engelleneceği belirtildi. Daha önceki turnuvalarda Rusya ile Gürcistan ve Azerbaycan ile Ermenistan’ın aynı grupta yer almaması sağlanmıştı.

Blatter, Rusya’nın 2018 Dünya Kupası amblemini de beğendi. Rusya, bu akşam bir televizyon programında 2018 Dünya Kupası amblemini tanıtacak. Amblemi gördüğünü açıklayan Blatter beğendiğini dile getirdi. Blatter, "Amblem, Rusya’nın sadece kalbini değil aynı zamanda ruhunu da yansıtıyor." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.