Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FIFA Başkan adayı Koreli Chung: Platini FIFA için doğru aday değil

Hyundai ailesinin ileri gelenlerinden Chung Mong-joon, Sepp Blatter'den boşalacak FIFA'nın başkanlık görevine talip olduğunu söyledi.FIFA'nın eski asbaşkanı ve Güney Kore’nin ağır sanayi devlerinden Hyundai'nin en büyük hissedarı Chung,...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2015 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2015 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hyundai ailesinin ileri gelenlerinden Chung Mong-joon, Sepp Blatter'den boşalacak FIFA'nın başkanlık görevine talip olduğunu söyledi.

FIFA'nın eski asbaşkanı ve Güney Kore’nin ağır sanayi devlerinden Hyundai'nin en büyük hissedarı Chung, İngiliz basınına FIFA başkanlığı hakkında açıklamalarda bulundu. UEFA Başkanı Michel Platini'nin FIFA için doğru aday olmadığını söyleyen Chung, "Seçilmem halinde, lüks ofisimde keyfime bakmayacağım. Benim işim FIFA'yı değiştirmek olacak." ifadelerini kullandı.

Daha önceleri Güney Kore’de de devlet başkanlığına aday olan iş adamı Chung, başkanlık yarışındaki rakibi Fransız Michel Platini hakkında da ağır eleştirilerde bulunarak, "Bay Platini'den yapılması gereken reformları beklemek çok anlamsız. O, FIFA'nın şu anki yapısını endüstriyel düzeyde destekliyor ve bugünkü sistemin ürünü kişilerden birisi." diye konuştu.

Kendisinin FIFA'da başkanlık görevi için önemli bir şansa sahip olduğunu öne süren, Chung, yıllardır aynı görevi sürdüren ve yaşanan skandalların ardından istifa eden Sepp Blatter yönetimini de eleştirirken, "FIFA'nın artık Avrupalı olmayan bir başkana sahip olması gerekiyor, çünkü Blatter ve arkadaşlarının kontrolünde bir organizasyon haline geldi." ifadelerini kullandı.

CHUNG MONG-JOON KİMDİR?

Hyundai Ağır Sanayi'nin en büyük hissedarı olan Chung, aynı zamanda Güney Kore'nin iktidar partisinden 7 dönemdir milletvekilliği yaptı. 2011’de yapılan FIFA seçimlerini kaybeden Chung, bu tarihe kadar 17 yıl boyunca FIFA başkan yardımcılığı yaptı. Geçen yıl yapılan yerel seçimlerde iktidar partisinde Seul Belediye Başkanlığı’na aday olan Chung, aynı zaman iki kez devlet başkanlığı seçimlerinde de aday adayı olmuştu.

Öte yandan Forbes finans dergisine göre 63 yaşındaki Güney Koreli iş adamının 1,2 milyar dolar servete sahip olduğu ileri sürülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.