Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fenerbahçe ve Galatasaray PFDK'ya sevk edildi

Fenerbahçe ve Galatasaray, ligin ilk hafta maçlarının ardından PFDK'ya sevk edildi.Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Hukuk Müşavirliği'nin yeni sezonla birlikte Süper Lig, PTT 1. Lig, 2. ve 3. Lig ile Türkiye Kupası'ndaki tüm disiplin sevklerini...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2014 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fenerbahçe ve Galatasaray, ligin ilk hafta maçlarının ardından PFDK'ya sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Hukuk Müşavirliği'nin yeni sezonla birlikte Süper Lig, PTT 1. Lig, 2. ve 3. Lig ile Türkiye Kupası'ndaki tüm disiplin sevklerini kamuoyu ile paylaşacağını bildirdi.

Oynanan her müsabaka haftasının ardından TFF'nin internet sitesi TFF.ORG üzerinde açılan özel bölümde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yapılan sevklerin tam listesi yayınlanacak. TFF Hukuk Müşavirliği bu uygulama ile kamuoyunda yaşanan bilgi kirliliğinin önüne geçmeyi ve kulüplerin sevk işlemlerini site üzerinden takip etmesini hedefliyor.

Bu doğrultuda; ilk hafta maçlarının ardından Galatasaray, Fenerbahçe'nin başının çektiği ekipler PFDK'ya sevk edildi. PFDK'ya sevk edilenler arasında Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da yer aldı.

Hukuk Müşavirliği'nin bugün tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yapılan sevk raporları şöyle:

1- Gençlerbirliği'nin 29.08.2014 tarihinde oynanan Çaykur Rizespor - Gençlerbirliği Süper Lig müsabakasında Futbol Disiplin talimatının 40. maddesi gereği "6 futbolcusunun sarı kart görmesi suretiyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareket" nedeniyle PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.

2- Eskişehirspor Kulübü'nün 30.08.2014 tarihinde oynanan Eskişehirspor-Torku Konyaspor Süper Lig müsabakasında Futbol Disiplin talimatının 53. maddesi gereği "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.

3- Torku Konyaspor Kulübü'nün 30.08.2014 tarihinde oynanan Eskişehirspor-Torku Konyaspor Süper Lig müsabakasında Futbol Disiplin talimatının 53. maddesi gereği "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.

4- Galatasaray'ın 30.08.2014 tarihinde oynanan Bursaspor-Galatasaray Süper Lig müsabakasında Futbol Disiplin talimatının 46. Maddesi ve Yayın Talimatının 12. maddesi gereği "kulüp TV'sinin izinsiz görüntü alması suretiyle talimatlara aykırı hareket" nedeniyle ve Futbol Disiplin talimatının 53. maddesi gereği "çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle" PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.

5- Bursaspor Kulübü'nün 30.08.2014 tarihinde oynanan Bursaspor-Galatasaray Süper Lig müsabakasında Futbol Disiplin talimatının 53. maddesi gereği "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle, PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.

6- İstanbul Başakşehir Kulübü oyuncusu Rajko Rotman'ın 30.08.2014 tarihinde oynanan İstanbul Başakşehir -kasımpaşa Süper Lig müsabakasında Futbol Disiplin talimatının 43. maddesi gereği "kural dışı hareket" nedeniyle 31.08.2014 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.

7- Fenerbahçe'nin 31.08.2014 tarihinde oynanan Fenerbahçe - Kardemir Karabükspor Süper Lig müsabakasında Futbol Disiplin talimatının 49. maddesi gereği "stadyuma usulsüz seyirci alma" nedeniyle PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.

8- Trabzonspor ve Kulüp Başkanı Sayın İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun, 30.08.2014 tarihinde "Trabzonspor Kulübü resmi internet sitesinden yapılan sportmenliğe aykırı açıklamalar" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 38. maddesi gereği PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.