Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fenerbahçe gelirlerde de şampiyon

2013-2014 sezonunda zirveye yerleşen Fenerbahçe , kasasını da doldurdu.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 01:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 02:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fenerbahçe gelirlerde de şampiyon
 Stat hasılatı, yayın hakları, Fenerium cirosu, reklam ve sponsorluk kazancıyla Fenerbahçe, 300 milyon liralık gelire ulaştı. Performans primi olarak dağıtılan yayın hakları gelirinden 70 milyon lira kazanan Fenerbahçe, reklam, sponsorluk ve isim hakkı kazancı 60 milyon lirayı buldu. Şükrü Saracoğlu Stadı’nın hasılatı ise 70 milyon lirayı geçti. Her geçen yıl sayısı artan Fenerium mağazalarının cirosu ise yaklaşık 80 milyon TL. 2013-2014 sezonunda kulübün bonservis geliri ise 20 milyon lira oldu. Fenerbahçe Avrupa Kupası gelirlerinden ise mahrum kaldı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) performans primi olarak dağıttığı yayın hakkı gelirlerinden en çok para kazanan kulüp Fenerbahçe oldu. Lige ayak bastı parası, galibiyet ve beraberlik priminin yanı sıra 15 milyon liralık şampiyonluk ödülünü de alan Fenerbahçe bu alanda 70 milyon liralık gelire ulaştı. Ligi 2’nci sırada tamamlayacak takım performans primlerinin yanı sıra 12 milyon lira daha kazanacak.

Fenerbahçe’nin bu sezon Şükrü Saracoğlu Stadı’ndan elde ettiği gelir düşüş gösterdi. Türkiye Kupası’na erken veda eden Fenerbahçe, Avrupa maçına da çıkamayınca bir önceki sezona göre maç sayısı düştü. Transfermarket.com verilerine göre yüzde 71 doluluk oranına sahip olan Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda Fenerbahçe’nin geliri 70 milyon lira oldu. Sarı-lacivertli takımı stadyumda ortalama 36 bin taraftar izledi.

(Radikal)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.