Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Fatih Terim kusura bakmasın ama...'

NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Fatih Terim'in Kosova maçı sonrasında yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2016 08:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2016 08:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Fatih Terim kusura bakmasın ama...'
 NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Fatih Terim'in açıklamalarını değerlendirdi.

"Fatih Hoca çok iyi hissetmiyor kendini. Belli bu. %100 formunda değil. Maddi manevi formunda değil. Maddi derken fiziksel olarak. Kusura bakmasın ama bu konuyu buralara getiren biz değiliz, kendisi..."

"Alınca laf ediyorsunuz almayınca laf ediyorsunuz diyor. Bunu diyemez. Ben bunu kabul etmem. Bu yaptığı açıklamalar biraz daha açık olduğu için memnunum. Çağırsın ya da çağırmasın fark etmez. Çağırıp çağırmadığı kendi kararı ama nedeni bizi ilgilendirir."

'Milli takım formasını şerefle taşımak isteyenlere kağımız açık' sözleri benim ilgimi çekmemişti ama Arda 'Şeref falan ne oluyor' deyince ben geri dönüp bakmıştım. Arda alınganlık yaptı demiştm ben o dönem. Konuyu bulanık bırakırsanız böyle olur. Bunda suçlu olan medya değil."

"Volkan Demirel haklı bence lobi konusunda. A Milli takımının çıktığı her 3 maçın birinde Fatih Terim takımın başındaydı. Fatih Hoca çok oyuncu çağırır. Başkasına çağıracak oyuncu bırakmaz ki. Volkan da haklı Terim de haklı. Yeter ki açıklık olsun."

"Rakibin soğuk kanlı olmayışı şansımızdı. 45 dakika heyecanlıydılar. 45. dakikada çok iyi geldiler. Volkan hareket edemedi. Oradan gol çıksaydı can sıkıcı olabilirdi. Kosova'yı geri yaslama rakibin çaresizlikten olur. Biz bunu yapamadık. Hakan ve Arda varken onları daha önde karşılamak lazım. Yumuşak bir orta saha var. İki takımın orta sahası itiş kakışla mücadele etti. Biri birini itti."

"Milli takımın İstanbul'dan çıkması çok iyi oldu. Konya ve Antalya'da tamamen ev sahibiyiz. Taraftar takıma sırtını dönmüyor. Belki rakibi ve hakemi baskı altına almıyoruz ama işler iyi giderken bile memnunsuzluk yok. Benim tercihim İzmir'dir ama orada da stat yok. Konya ile Antalya'nın hakkını vermek lazım."

"Oğuzhan planını anlıyorum böyle bir yeteneği kullanmak istiyoruz ama milli takımda olmuyor. Sadece Hollanda maçında olmuştu. Milli takımda Beşiktaş'taki gibi oynayamıyor. Milli takımda 'papaz'lar var. EURO2016'da beklentim büyüktü ama olmadı. Buharlaştı resmen Fransa'da."

"Fatih Terim'in Oğuzhan'ı görmek istemesi doğal ama neden olmadığını iyi analiz etmek lazım. Beşiktaş'ta önemli rol alırken milli takımda bu kadar görevsiz oynamasının nedeni nedir? Milli takımdaki görevini mi anlamıyor yoksa Şenol Güneş'e bağımlı bir oyuncu mu?"

"Yunus topla çok hızlı ve kontrollü bir oyuncu. Faul alıyor penaltı alıyor. Vuruşları iyi, ortaları iyi. En önemli yönü çok net gidiyor hedefe. Yunus hücuma vereceği anlık katkılarla kendini anlamlı kıldı."

"2-0 kazanmışız daha ne olsun diyemeyiz bu maçta. Kosova karşısında başka bir şey göstermeniz lazım. Hırvatistan 6-0 yenmişti ve en iyi kadrosuyla yapmamıştı. Bu biz baz maç değil, buradaki sonuca sevinilmez. Kaybedersen üzülürsün, kazanırsan ayakta durursun."

"Hakan tarzı oyuncuları takım taşımalı. Takımın yapısına katkıda bulunmaz böyle oyuncular. Mesut da öyle. Takımı ayakta tutan tuğlalardan biri değil böyle oyuncular. Mesut'u biz milli takımda oynatamayız mesela. Ünal Aysal'ın kulaklarını çınlatayım, Hakan Çalhanoğlu çilektir. Takımın direklerinden değil. Hakan'ı Alman milli takımı oynatıyor olsa 'Biz niye kaçırdık bunu' deriz. Şimdi ise oynatacak yer bulamıyoruz. Yine de ben memnunum Hakan'dan."

"6 tane oyuncuyu dışarıda bıraktığımız zaman arkadan gelenler aynı oyunu oynamıyor. İspanya'da, Almanya'da 6 oyuncuyu kenara alsanız arkadan gelenler aynı sistemin düşük seviyesini oynar. Hırvatlar'da da bu durum böyle. Bizde bu oyuncuları çıkarırsanız oyun değişiyor."

"Biz ilk 3 maçı haldur huldur gittik, doğru olanda oydu. Oyuncular geri döndüğünde de EURO2016'daki oyuna geri döndük. Bunun sebebi de dışa bağımlı oluşumuz. Almanya, Danimarka ne verirse onu alıyoruz. Fatih Terim'e hak veriyorum ama işi çok zor. Oyunu değiştirmek zorundasınız."

"İlk 3 maçtaki oyuncu grubuyla onu, bu maçtaki oyuncu gruubuyla bunu oynamalısınız. Türkiye Futbol Direktörü olarak kadroyu değiştiriyorsanız oyun da değişiyorsa bunun sorumlusu sizsiniz. Bir milli takımda en sorunlu şey oyunun kadroya göre değişmesi. Milli takımların bir oyun anlayışı olur ve bu ne olursa olsun değişmez. Değişmemeli. Oyun anlayışı şart."

"Yalçın Ayhan çağrıldı mesela stoper, yine Yalçın'ı oynatmadık. Gökhan Gönül formunda mı değil. Ama o tercih edildi. Arda oynarken onları oynatmazsam olmaz dedi galiba. Yalçın neden oynamadı bilmiyorum. Topal-Yalçın olabilirdi. Topal'ı da oynatmamak olmaz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.