Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fatih Terim: "Her An Dışarıdan Oyuncu Alabiliriz"

Fatih Terim, EURO 2016 öncesi milli takım kadrosunda bazı yeni isimlere yer verebileceğini açıkladı.Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve milli futbolcu Cenk Tosun, İngiltere ile oynanacak hazırlık maçı öncesi basın mensuplarının sorularını...

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2016 19:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fatih Terim, EURO 2016 öncesi milli takım kadrosunda bazı yeni isimlere yer verebileceğini açıkladı.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve milli futbolcu Cenk Tosun, İngiltere ile oynanacak hazırlık maçı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
İngiltere ile oynanacak özel maçı değerlendiren Terim, "Roy Hodgson çok eski bir arkadaşım. İngiltere’ye çok şey kamış önemli bir teknik adam. Güçlü kadroya maça çıkacaktır. Biz de güçlü bir takımla çıkacağız. Artık her maç daha ciddi. Bütün maçlar bizim için çok önemli. İngiltere’nin gruptan çok rahat çıkacağını düşünüyorum. Diğer turnuvalarda yaşadığı hayal kırıklığını yaşamayacağını, daha iyi bir takım olduğunu düşünüyorum. Şimdiye kadar İngiltere’ye karşı hiç kazanamamışız. Bu maçı Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan bir takım olarak değerlendirmek istiyorum. Sonuç olarak her maçı çok iyi oynayıp, amacına ulaşmaya çalışan bir felsefeye sahip bir takımız. Son 1,5 yılda iyi gidiyoruz. Güçlü rakiplerle de oynasak kaybetmek korkusu yaşamadan ciddi hazırlık yapmak mentalitemiz var. Ümit ederim yarın da bıraktığımız yerden devam edip, bu işin üstesinden geliriz" dedi.
"HER AN DIŞARIDAN OYUNCU ALABİLİRİZ"
Fatih Terim, EURO 2016 öncesi yeni isimlerin kadroya dahil olabileceğini aktararak, "Birçok oyuncuyu düşündük. Bizim havuzumuz içerisinde sadece buradaki açıkladığımız isimler yok. Muhakkak ki başka oyuncu çağırabiliriz. Herkes bu listeye girmek için inanılmaz bir efor koyacaktır. Sakatlık belirleyici bir unsur ama antrenmanlarda istediğimizi alamazsak gereği uygulanır. Turnuva içinde değiştirme olmayacağına göre, ’Neden burada çok oyuncu var’ demeden önce düşünmek gerekir. Bu yüzden. Bizde 5-6 tane, 2 veya 3 bölgede oynayacak oyuncu var. Bu bizim için bir zenginlik. Herkes hazır olmalı. Bazı ülkelerde olan bekleme listesini ben açıklamak istemedim. Böyle bir kültürümüz henüz yok. Ama o listenin içinde birçok arkadaşımız var. O yüzden her an dışarıdan alabiliriz" şeklinde konuştu.
"MİLLİ TAKIMININ BİR PARÇASI OLMAK ÇOK ÖNEMLİ"
Oyuncular için milli takımın önemine değinen Terim, "Olayın bir gerçek tarafı var. Burası bir festivaldir ve güzel filmler birinci olur. Burası çok büyük bir şanstır, önemli bir istasyondur. Burada oynamak önemli bir kazançtır. Ümit ediyorum, bazı oyuncularımızın Avrupa’nın yıldızları arasında sayılmasından çok mutlu olacağım. Türk milli takımının bir parçası olmak çok önemli bir şey. Çocuklar da görevlerini çok iyi yaptılar. İnşallah bunu Avrupa Şampiyonası’nda da devam ettiririz" diye konuştu.
"ARTIK ÇEŞİTLİ BAHANELERİN ARKASINA SIĞINAMAYIZ"
Turnuva öncesi oyuncuların transfer kararlarını vermeleri gerektiğini vurgulayan deneyimli teknik adam, "Şimdiye kadar olan bütün turnuvalarda, oyuncularımızın transfer konularını bir an önce halletmeleri bizim için çok önemli bir unsur olmuştur. Ümit ederim bir an önce sonucu alırlar. Çünkü problemli gitmek, onları başka bir dünyaya götürebilir. Tam konsantre olmaları için biz gereğini söyledik ama bitmezse de yapabileceğimiz bir şey yok. Artık çeşitli bahanelerin arkasına sığınıp, buna yormamalıyız. Bu belki de bazılarının hayatında bir daha kendilerine gelmeyecek bir şans. Bunun kıymetini bilmek lazım" ifadelerini kullandı.
CENK TOSUN: "İKİ GÜÇLÜ TAKIM KARŞI KARŞIYA GELECEK"
Milli futbolcu Cenk Tosun ise iki güçlü takımın karşılaşacağını belirterek, "İngiltere’yi iyi analiz ettik. Videolar izledik. İyi ve zayıf yönleri var. İki güçlü takım karşı karşıya gelecek. İngiltere’nin bekleri bayağı ofansif. Arkalarına adam kaçırıp ortalarla gole gitmek istiyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.