Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Euro 2016 Başladı

EURO 2016 bugün oynanan Fransa-Romanya maçı ile başladı. Mücadeleyi ev sahibi Fransa 2-1 kazandı.Stade de France Stadyumu’nda oynanan maçı Macar hakem Viktor Kassai yönetti. İlk maç öncesi stadyumda görsel bir şölen yaşandı. Stadın tamamen...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 23:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 23:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EURO 2016 bugün oynanan Fransa-Romanya maçı ile başladı. Mücadeleyi ev sahibi Fransa 2-1 kazandı.
Stade de France Stadyumu’nda oynanan maçı Macar hakem Viktor Kassai yönetti. İlk maç öncesi stadyumda görsel bir şölen yaşandı. Stadın tamamen dolduğu ilk maç için yoğun güvenlik önlemleri alındı.
Açılış töreni sonrası Macar hakem Viktor Kassai’nin düdüğü ile EURO 2016’nın ilk karşılaşması başladı. Ev sahibi Fransa’nın vuruşu ile başlayan mücadelede ilk tehlike atak Romanya’dan geldi. Kullanılan köşe vuruşunda Stancu’nun yakın mesafeden vuruşunda kaleci Lloris gole izin vermedi. Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarıda ev sahibi Fransa daha çok baskı kurmaya çalışan taraf oldu. Açılış maçının ilk yarısı 0-0’lık eşitlikle tamamlandı.
Mücadelenin 2. yarısında Romanya yakaladığı net pozisyonlardan birini daha değerlendiremedi. Penaltı noktasında kaleci ile karşı karşıya kalan Stancu’nun vuruşunda top az farkla auta çıktı. İkinci yarıya etkili başlayan Romanya ataklarını sürdürürken ev sahibi Fransa iyi reaksiyon göstererek, mücadelede etkisini sürdürdü. Arka arkaya atak yapan Fransa eşitliği bozmak için büyük çaba sarf etti ve 57. dakikada aradığı golü buldu. Sağ kanattan Dimitri Payet’in ortasında ceza sahası içinde topa iyi yükselen Giroud’nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Ev sahibi Fransa’nın 1-0’lık üstünlüğü ile devam eden mücadelede Romanya kazandığı penaltı ile durumu eşitledi. Patrice Evra’nın rakibi Nicolae Stanciu’ya yaptığı faul sonrasında hakem Viktor Kassai tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. 65. dakikada penaltı vuruşu için topun başına geçen Stancu skoru eşitledi. Ardından tekrar öne geçmek için büyük çaba sarf eden Fransa 89. dakikada bir kez daha öne geçti. Kante’nin pasında ceza yayı gerisi sağ çaprazda topla buluşan Dimitri Payet’in sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Maçın son dakikalarında Romanya beraberlik için çabalasa da EURO 2016’nın ilk maçını ev sahibi Fransa 2-1 kazandı.
D gurubunda yer alan Türkiye ise, pazar günü Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.