Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esma Aydemir Ve Yavuz Ağralı Olimpiyat Barajını Aştı

Rio Olimpiyatları’na kısa bir süre kala gerçekleşen Uluslararası Rotterdam Maratonu’nda kadınlarda Esma Aydemir ve erkeklerde Yavuz Ağralı olimpiyat kotası almayı başardı. Türkiye’nin tarihte ilk kez Olimpiyatlar’da altı kişilik tam...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rio Olimpiyatları’na kısa bir süre kala gerçekleşen Uluslararası Rotterdam Maratonu’nda kadınlarda Esma Aydemir ve erkeklerde Yavuz Ağralı olimpiyat kotası almayı başardı. Türkiye’nin tarihte ilk kez Olimpiyatlar’da altı kişilik tam kadroyla yarışacağının kesinleştiği maratona iki yeni ismin eklenmesi de sevinçle karşılandı.
Esma Aydemir Uluslararası Rotterdam Maratonu’nda 2.35.20’lik bir dereceye imza atarken, erkeklerde ise Yavuz Ağralı 2.17.14 ile Rio barajını geçerek olimpiyat kotası aldılar.
Daha önce altı kişilik tam kadroyla Rio Olimpiyatları’nda yarışacağımızın kesinleşmesinin ardından Rotterdam Maratonu’nda hem Esma Aydemir’in hem de Yavuz Ağralı’nın olimpiyat kotası alması Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından sevinçle karşılandı. Olimpiyatlara katılacak altı kişinin sayısının artması ülke sporu açısından da geleceğe ışık tutarken, olimpiyatlarda da hedefi bir üst seviyeye taşıdı.
ESMA EN İYİLER ARASINDA
Esma Aydemir, olimpiyat kotasını almasının yanı sıra bir başka başarıya da imza attı. İlk kez maraton koşan Esma, Türk atletler arasında elit kadınlarda en iyi dereceyi yakalarken, bu derecesi Türkiye atletizm tarihinde tüm zamanlar listesinde altıncı sıraya yerleşti.
BAKAN KILIÇ’TAN TEBRİK
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Uluslararası Rotterdam Maratonu’nda dereceye girerek Olimpiyat kotası alan Esma Aydemir ve Yavuz Ağralı için tebrik mesajı yayımladı.
Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Hollanda’da düzenlenen Uluslararası Rotterdam Maratonu’nda elde ettikleri derecelerle 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için kota almayı başaran Esma Aydemir ve Yavuz Ağralı’yı kutluyorum. 6 kişilik tam kadroyla yarışacağımız maratonda 2 sporcumuzun daha kota alması bizleri sevindirdi. Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek olan sporcularımıza başarılar diliyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.