Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehirli görme engelli sporcu Olimpiyat Oyunları Rio 2016’da

Eskişehir’de bir judo kulübünde yetiştirilen görme engelli sporcu Mesme Taşbağ, Olimpiyat Oyunları Rio 2016’ya giderek Judo dalında Türkiye’yi temsil edecek.Rio’ya giderek Paralimpik oyunlarına katılacak olan görme engelli sporcu Mesme...

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2016 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de bir judo kulübünde yetiştirilen görme engelli sporcu Mesme Taşbağ, Olimpiyat Oyunları Rio 2016’ya giderek Judo dalında Türkiye’yi temsil edecek.
Rio’ya giderek Paralimpik oyunlarına katılacak olan görme engelli sporcu Mesme Taşbağ, Ankara’da yapılan milli takım kampından 3G bağlantısıyla Eskişehir’deki İHA mikrofonlarına konuştu. Iğdır’dan judo sporuna başlamak için tayinini Eskişehir’e isteyen Taşbağ, burada Eskişehir Judo Spor Kulünü’ne giderek Antrenör Ahmet Kambur tarafından önce 3 günlük bir deneme sürecine alındı. Bu sürecin ardından Kambur’un, “Seninle olimpiyatlara gideceğiz” demesi üzerine daha çok çalışan Mesme Taşbağ, emeklerinin karşılığını alıyor.
“İnşallah altın madalyayı alacağız”
Olimpiyatlara katılmasında Judo Antrenörü Ahmet Kambur’un çok büyük katkısı olduğunu belirten Taşbağ, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi. Olimpiyat oyunlarından altın madalya ile döneceğini aktaran görme engelli sporcu Taşbağ, “Tabii çok heyecanlıyız. Heyecan var. Aynı zamanda onur yaşıyoruz. Türkiye’yi temsil etmek büyük bir onur. İlk defa temsil etmeyeceğim ama ilk defa olimpiyatlara gideceğim. Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmek çok önemli, o yüzden heyecanlıyım. Hem motive oldum psikolojik olarak, fiziksel olarak hazır hissediyorum. İnşallah altın madalyayı hedefliyorum. İnşallah altınla döneceğiz. Ülkemize bir altın madalya daha kazandıracağız. İlkini kazandırdık Avrupa’da. İnşallah dünya klasmanında olimpiyatlarda altın madalya alıp ülkemize döneceğiz. Çok güzel bir hazırlık süreci geçirdik. Çok uzun bir süredir milli takım kampındayız. Eskişehir’de bulunduğum zaman, Eskişehir Judo Spor Kulübü’nde çalıştım. Ahmet ve Kürşat hocamla beraber çalıştık. Şimdi de onların meyvesini toplama zamanı. Çok az bir süre kaldı. 20 gün sonra inşallah Rio’ya doğru gideceğiz. 7 Eylül’de de Paralimpik oyunlar başlayacak. Benim maçım 10 Eylül’de. İnşallah altın madalyayı alacağız” şeklinde konuştu.
“Bana inanmamış olsaydı judoyla hiçbir alakam olmayacaktı”
Antrenör Kambur’un, zamanında kendisine inanmaması halinde judoyla bir alakasının olamayacağını ifade eden milli sporcu Taşbağ, “Bana judoda ilk inanan hocadır kendisi. Ben de ilk yanına geldiğim zaman judoyu hiç bilmiyordum. Ahmet hoca bana, ‘Çalıştırırım, judoya çalıştırıp çalıştırmama konusunda 3 günden sonra karar veririm’ dedi. 3 gün çalıştırdı ve sonra bana 2016 ’Rio Olimpiyatları’na gideceğiz’ dedi. Ülkem adına da ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü onun sayesinde Türkiye Kasım ayında şampiyon oldu. Onun sayesinde dünya 3’üncülüğü, Avrupa şampiyonluğu kazandım ve şuanda olimpiyat kotası aldım. Her şey onun sayesinde başladı. İnşallah olimpiyatta da bir altın madalya kazanarak döndüğümde, bu yine Ahmet hocanın başarısı olacak, çünkü o bana inanmamış olsaydı Judoyla hiçbir alakam olmayacaktı” ifadelerini kullandı.
“Amacımız burada daha fazla sporcu yetiştirmek”
Milli judocunun ardından konuşan, Eskişehir Judo Spor Kulübü Antrenörü Ahmet Kambur ise, amaçlarının daha çok sporcu yetiştirmek olduğunu söyledi. Kambur, “Öncelikle ülkemizi temsil edecek özellikle olimpiyatlara Rio’ya bir sporcu yetiştirmek adına çok gurur duyuyoruz. Bu beni çok mutlu ediyor. Kendisi inanmış bir sporcu olup, olimpiyatlarda ülkemize madalya hedeflemesi beni ayrıca mutlu ediyor. Sadece Mesme’den değil, amacımız burada daha fazla sporcu yetiştirmek. Hem antrenör yetiştirmek hem de böyle sporcuların adetini çoğaltmaktır. İnanıyorum ki bundan sonraki aşamalarda gerek Gençlik Spor ve İl Müdürlüğümüze, gerek Spor Bakanlığımız gerekse Spor Genel Müdürlüğümüz ile iş birliği içerisinde olup bu gibi sporcuları daha fazla artıracağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.
“Başarılı olsun ki ülkemize örnek olsun”
Öğrencisinin başarılı olup ülkeye örnek olmasını dileyen Kambur, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Olimpiyatlara gidecek sporcumuzun başarılı olmasını diliyorum. Başarılı olsun ki ülkemize örnek olsun. Şehrimize örnek olsun ve daha fazla sporcuları teşvik etsin diyorum. Mesela olimpiyat gururunu yaşasın ki diğerleri ona heves ederek daha fazla sporcu o tarafa yönlendirmeyi düşünüyorum. Bütün şuanda kitlenilen nokta, Mesme’nin orada madalya alması ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesi diye düşünüyorum. İnşallah bunu da yapacaktır diyorum.”
Öte yandan Eskişehir Judo Spor Kulübü’nde çalışmalarını sürdüren çocuklar ise, Milli Sporcu Mesme Taşbağ’ı örnek aldıklarını ve çok başarılı olacaklarını aktardılar.
İlk maçına 10 Eylül’de çıkacak sporcu Mesme Taşbağ, 20 gün daha Ankara’da yapılan Milli Takım kampında çalışmalarına devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.