Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir’in ’Vali Baba’sı, "Eğer İmkan Ve Güç Olsa Eskişehirspor’u Kimseye Muhtaç Ettirmem"

Eskişehir’in eski valisi ve Eskişehirspor’un Süper Lig’e çıkmasında büyük pay sahibi olan Kadir Çalışıcı, isminin başkanlık için geçmesinin onur verdiğini söyleyerek, imkan ve gücün olması durumunda takımı kimseye muhtaç ettirmeyeceğini...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’in ’Vali Baba’sı, "Eğer İmkan Ve Güç Olsa Eskişehirspor’u Kimseye Muhtaç Ettirmem"
Eskişehir’in eski valisi ve Eskişehirspor’un Süper Lig’e çıkmasında büyük pay sahibi olan Kadir Çalışıcı, isminin başkanlık için geçmesinin onur verdiğini söyleyerek, imkan ve gücün olması durumunda takımı kimseye muhtaç ettirmeyeceğini anlattı.
Kendisinin geldiği zamanlarda da takımın zor durumda bulunduğunu aktaran Vali Baba, 2-3 sene gibi kısa bir sürede takımı topladıklarını anlattı. Kendisini Eskişehir çocuğu olarak tanıtan Kadir Çalışıcı, "Tabi biz zor günlerin adamıyız. Ben geldiğimde Eskişehirspor, bir fetret devri yaşıyordu. Takım zaten Lig B’nin de dibine düşmüş, 3. Lig’e gidiyor. Oradan da Allah göstermesin Amatör Küme’ye gidecek. Ben o şartlarda geldim. Benim tabii diğer kamu görevlilerinden valilerden bir farkım var; ben bu toprakların çocuğuyum. Eskişehirspor’un da böyle zor günleri yaşaması her zaman üzüntü vermiştir. O zamanlar geldiğimde bu zor durumları görüm, iyi bir planlama yaptık. Genç bir ekiple yola çıktık. Eskişehirspor’un Süper Lig’e çıkacağına kimse inanmıyordu, çabaların ve emeklerin boşa gittiğine inanıyorlardı. Bu özgüveni kazandırmak bence ekonomik kaynaklardan da önce gelir. İnanılırsa, kaynaklar bir şekilde bulunur. Biz o zamanlar onu yaptık. Özgüven kazandırdık. Şehri, halkı ve taraftarı inandırdık" dedi.
"BABALIK ÇOK KOLAY BİR ŞEY DEĞİL"
Eskişehirspor taraftarının kendisine büyük bir unvan verdiğine dikkat çeken Çalışıcı, babalığın kolay olmadığını ifade etti. Taraftarların büyük desteklerinin takımı iyi yerlere getirdiğinin altını çizen Eskişehir’in Vali Babası, "Eskişehirspor taraftarı bize büyük bir unvan verdi. Ben hayatım boyunca birçok ödül aldım, ama hepsinden daha kıymetli olarak ’Vali Baba’ dediler. Babalık çok kolay bir şey değildir. Herkese baba demezler. Babalık unvanı benim gözümde çok büyük kutsal bir unvandır. Taraftarımızın büyük fedakarlık ve desteğini gördük. Allah’a şükür 2-3 sene içerisinde hiç bir kaynak israfı olamadan toparladık. Çok küçük imkan ve bütçelerle, çok zor şartlarda, valiliğimizin hazırladığı imkanları kullanarak 2 şampiyonluğu birden yaşadık. Ancak bugün Eskişehirsporumuz yine bir hüsranı yaşıyor. Ben Eskişehir’den valilik görevimden ayrılırken, arkadaşlar bana ’Bizden bir isteğin var mı?’ diye sordu. Onlara şunu söyledim, ’Görevden ayrılmadan ben Eskişehirspor’un Süper Lig’e çıktığını gördüm ama Süper Lig şampiyonluğunu görmedim. Benim sizden tek ricam ne yapın, yapın Eskişehirspor’u Süper Lig şampiyonu yapın’ ama maalesef bugün bunun tam tersi oldu. Eskişehirsporumuz maalesef küme düştü. Bakın, spor takımının küme düştüğü şehirlerin kendileri de küme düşer. Yani biz şu anda Eskişehir olarak maalesef küme düşmüş durumdayız" şeklinde konuştu.
"BENİM KONUMUM VE DURUMUM MÜSAİT DEĞİL"
Başkanlık için kendisini yeterli görmediğini sözlerine ekleyen Vali Baba, imkan ve gücün olması durumunda Eskişehirspor’u kimseye muhtaç ettirmeyeceğini vurgulayarak, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;
"Ben cesaretli insanların çıkacağına ve aday olacağına inanıyorum. Eskişehirspor ile ilgili hiçbir görevden kaçınılmaz asla. Ben de kaçamam kimse kaçamaz. Gerçekten yürekten Eskişehirsporlu olursak, kaçınılmaz. Fakat benim şu an bir özel durumum var. Biliyorsunuz, Milliyetçi Hareket Partisi’nde ben kongre delegesiyim. Önümüzde kurultay çalışması var. Siyasi çalışmaların içerisindeyiz. Dolayısıyla şimdi benim elimde de kamu gücü ve erki yok. Yani imkan ve güç de yok. Eğer imkan ve güç olsa, bunu Eskişehirspor taraftarı çok iyi biliyor; Eskişehirspor’u alır, layık olduğu yerlere götürürüz. O sorun değil ama şu an benim konumum ve durumum buna müsait değil. Eskişehirspor’a faydalı olabileceğimi düşünemiyorum. Faydalı olabileceğimi düşünsem hiç tereddüt etmem. Eskişehirspor Başkanlığı bana göre sıfatların en yücelerinden bir tanesidir. Eskişehirspor’a başkan olmak bence şereftir ve onurdur. Bunu biliyorum ancak, nasıl bir katkıda bulunacağımı bilemiyorum. Çünkü kamu erki elimizde yok, ben büyük bir sanayici değilim, dolayısıyla çok büyük birikimleri olan insanlardan da değiliz, şu anda Eskişehirspor’a faydalı olabileceğimi düşünsem hiç tereddüt etmeden cesaretle çıkarak ’Ben burada varım’ derim. Ancak şu anda biraz da siyasi konumumuz nedeniyle Eskişehirspor’a fayda yerine sıkıntı getiririm düşüncesindeyim. Bana denilse ki; ’Şu konumda, şu vaziyette ciddi faydalar getirirsiniz’ deniliyorsa, tabii bunun için zaman da pek kalmadı. Yarın kongre var ve yönetim belli olacak. Bunun içinde geç kalınıldı."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.