Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehirde ralli heyecanı

Eskişehir rallisinde mücadele edecek olan Türkiye Ralli Şampiyonası’nda son dört yılın kadın pilotlar birincisi Simin Bıçakcıoğlu, otomobil tutkunlarının caddeler yerine pistlerde olması gerektiğini söyledi.7. kez Türkiye Ralli Şampiyonası’na...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2016 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2016 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehirde ralli heyecanı
Eskişehir rallisinde mücadele edecek olan Türkiye Ralli Şampiyonası’nda son dört yılın kadın pilotlar birincisi Simin Bıçakcıoğlu, otomobil tutkunlarının caddeler yerine pistlerde olması gerektiğini söyledi.
7. kez Türkiye Ralli Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak Eskişehir’de 3-4 Eylül tarihlerinde düzenlenecek yarışlar için pilotlar hazırlıklarını tamamladı. Türkiye’nin en eski ve en köklü uluslararası otomobil sporları organizasyonu Türkiye Rallisi, 3-4 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Eskişehir etabıyla yarış severlere heyecan dolu bir hafta sonu yaşatacak. Yarış severlerin yoğun ilgi göstermesinin beklendiği Eskişehir Ralli’si, bugün 15.45’de Espark Alışveriş Merkezi önünden verilecek olan start ile başlayacak. Asfalt zeminde gerçekleşecek zorlu mücadele için sporcular rallinin son gününde ise saat 11.30’da direksiyon başına geçecekler.
Start öncesi gazetecilere röportaj veren kadın pilot Simin Bıçakçıoğlu, Eskişehir’de her zaman güzel organize edilmiş yarışlar yaptıklarını söyledi. Eskişehir’deki rallinin yine her zamanki gibi zorlu ve hızlı olduğuna dikkat çeken Bıçakçıoğlu, “Eskişehir her zaman çok güzel organize edilmiş, dört dörtlük bir yarış oluyor. Eskişehir Rallisi yine çok zorlu. Çok hızlı çünkü. Çok fazla ufak trikler dediğimiz teknik kısımlarda çok dikkatli ve yeteneğinizi ortaya koymanız gerektiren bir yarış. Dolayısıyla biz elimizden geleni yapmaya çalışacağız. İnşallah başarılı oluruz. Çünkü bu sene Türkiye Ralli Kadınlar birinciliğini 5’inci kez göğüslemek istiyorum ve bu şekilde tarihe geçmesi istiyorum. Aynı zamanda grup En’de de ikincilik veya üçüncülük olacak gibi gözüküyor. Ama hangisinin olacağı henüz belli değil çünkü son üç yarışımız car. Bu sene son iki yarışımız kaldı bu yarış hariç. İnşallah güzel bir şekilde finişe gelip puanlarımızı toplayıp sene sonuna gelmek istiyoruz” dedi.
“Otomobille merakımı ailem keşfetti”
Küçüklükten beri otomobillere merakı olduğunu ve bu merakını ailesinin keşfedip kendisine destek çıktıklarını aktaran Bıçakçıoğlu, “Otomobillere olan merakımı ailem keşfetti. Ben otomobilleri çok seviyordum ama bu otomobillerle yarış yapmak ya da işte ileri sürüş teknikleri eğitimleri almak gerek yurt içinde gerek yurt dışında. Her yıl mutlaka eğitim programlarına gidiyorum. Kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Ama benim hiç aklımda yokken aslında beni ailem destekledi ki bu Türkiye’de çok çok zor görülebilen bir şeydir. Aileler genelde böyle tehlikeli görülen bir spor dalı için çok fazla çocuklarını yönlendirmezler. Ama iyi ki de yönlendirmişler. Çok doğru bir şey yaptıklarını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
“Bu spora yönlendirilmeseydim caddelerde dehşet saçıyor olabilirdim”
Ünlü yarışçı Bıçakçıoğlu, insanların caddelerden pistlere gelerek bu sporu yapması gerektiğine dikkat çekerek şöyle devam etti:
“Çünkü o gün beni bu spora yönlendirmeselerdi muhtemelen caddelerde dehşet saçıyor olurdum. İnsanların ya da kendi hayatımı tehlikeye atıyor olurdum. O yüzden bunu yapan arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum, otomobillerinize modifiye yaptırmak, kendi hayatınızı ve başkalarının hayatını riske atmak yerine bu spora gelip, bütün güvenlik önlemleriniz alınmış trafiğe kapalı bir alanda eşit şartlarda herkesle yarışabilirsiniz. O adrenalini buralarda atmak çok daha önemli ve her yıl daha az can kaybı ve mal kaybı yaşamış oluruz. Tabii ki en önemlisi can kaybı bu konuda. Caddelerden pistlere diyoruz her zaman. Bizim kamu spotumuz bu olsun. Caddelerdeki tüm arkadaşlarımızı bu yarışlara bekliyoruz.”
Bu yarış öncü çıkacağız”
Eskişehir rallisinde arkadaşına co-pilotluk yapacak olan ünlü dizi oyuncusu Ümit Erdim ise, “Eskişehir rallisindeyiz. Türkiye ralli şampiyonasının artık beşinci ayağı. Benim bu sezon hem işten dolayı, hem başka sebeplerden dolayı eksik yarışlarım var. Dolayısıyla bu sezon matematiksel olarak bir iddiam kalmadı zaten. O yüzden ben de bu yarış Ali’ye eşlik edeceğim. Bu yarış co-pilotum. Not okuyacağım. Enteresan bir tecrübe benim için. Daha önce geçen sene Kıbrıs yarışında Simin’in yanına oturmuştum. Co-pilotluk bence gerçekten delilik. Araba kullanmaya hiç benzemiyor. Gerçek bir bilgisayar oyunundaymışsınız gibi bir hissi var. Umuyorum başarılı olurum. Ali çok hızlı birisi çünkü. Zaten benden daha eski daha tecrübeli. Ali’nin hızına yetişmeye çalışacağım. Otomobil de asfaltta çok iyi bir otomobil. Bu yarış öncü çıkacağız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.