Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski milli koşucu, maratona katılarak gençlere örnek oldu (Özel)

Brezilya'nın Porto Alegre şehrinde bu yıl 20. düzenlenen Dünya Masterler Atletizm Şampiyonası'na Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Maratonlar ve Yol Koşuları Sorumlusu Mithat Şahin de katıldı. Ayağıdan ameliyatlı olmasına rağmen gençlere...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski milli koşucu, maratona katılarak gençlere örnek oldu (Özel)
Brezilya'nın Porto Alegre şehrinde bu yıl 20. düzenlenen Dünya Masterler Atletizm Şampiyonası'na Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Maratonlar ve Yol Koşuları Sorumlusu Mithat Şahin de katıldı.

Ayağıdan ameliyatlı olmasına rağmen gençlere örnek olmak için 50-55 yaş kategorisinde yarışa katılan eski milli atlet, 5 bin metrede koşarak Türkiye'yi temsil etti. Aynı zamanda Eskişehir Atletizm İl Temsilcisi olan Şahin, ülkede spor kültürünün gelişmesi için gençlerin daha çok teşvik edilmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

1985 yılında Milan'da düzenlenen dünya atletizm şampiyonasında Türkiye'yi temsil eden Şahin, "Şimdi de masterler adına geldim. Benim için bu yarışın ayrı bir önemi vardı. Antremansız olduğumu biliyordum. Amacım katılmak ve bitirmekti." dedi.

Gelecek sene İzmir'de düzenlenecek Avrupa Atletizm Şampiyonası'na da dikkat çeken Şahin, "Seneye Ağustos'ta İzmir'de Avrupa şampiyonası olacak. Bu yarış benim motivasyonumu artırdı. Ciddi anlamda hazırlanmayı düşünüyorum. Muhtemelen yine 5 bin koşacağım. Sanırım orada kürsüyü zorlarım diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Türkiye'de atletizm sporlarının düne göre daha çok ilgi çektiğini ve ülke olarak çeşitli başarılara imza atıldığına değinen Şahin, "Bakıyorum ki burada Brezilyalılar yarışa çok iyi hazırlanmış. Her kategoride hemen hemen ilk üçte Brezilyalı var. Bu organizasyonlar ülkemizde de yapılıyor. Bu avantajı kullanarak gelecek yarışlara iyi hazırlanmakta fayda olacağını düşünüyorum." dedi.

Brezilya'da karşılaştığı manzaradan etkilendiğini belirten milli koşucu, Türkiye'de benzer bir spor kültürünün gelişmesi için bireysel değil kitlesel sporlara ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Kendisini gençlerden sorumlu hissettiğini söyleyen ve koşuya olan ilgiyi artırmak için Brezilya'ya geldiğini söyleyen Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"Burada 95 yaşında dede dediğimiz insanın 100 metre koşuyu bitirdiğini görüyorsunuz. 80 yaşında olmalarına rağmen burada koşanlar, bir sonraki dünya şampiyonasında görüşmek için vedalaşıyorlar. Bu insanların hayali hala sağlıklı kalmak, dinç kalmak ve başka ülkelere gidip koşmak. Bundan daha iyi birşey olabilir mi?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.