Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzurum “EYOF 2017”ye hazırlanıyor

Bugüne kadar birbirinden önemli uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan Erzurum, şubat ayında önemli bir organizasyona daha imza atacak. 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) için Erzurum’da hummalı bir hazırlık...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bugüne kadar birbirinden önemli uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan Erzurum, şubat ayında önemli bir organizasyona daha imza atacak. 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) için Erzurum’da hummalı bir hazırlık sürüyor.
11-18 Şubat 2017 tarihlerinde 1500’e yakın katılımcıyla düzenlenecek oyunlar için yürütülen hazırlık çalışmalarında sona gelinirken, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakanlık merkez binasında EYOF 2017 Erzurum Hazırlık Düzenleme Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Bakan Çağatay Kılıç, HDK üyeleriyle oyunlarla ilgili genel çalışmaları değerlendirdi.
Oyunlarda yer alacak ülkelerin kafile başkanları ise 24-27 Kasım tarihlerinde Erzurum’a gelerek son çalışmaları yerinde görecek. EYOF 2017 Erzurum Organizasyon Komitesi Direktörleri, EOC Koordinasyon Komisyon Üyeleriyle birlikte kafile başkanlarına hazırlıklarla ilgili bir sunum yapacak.
Test yarışları aralık ayında yapılacak
9 farklı branşta (alp disiplini, biatlon, kayaklı koşu, curling, artistik patinaj, buz hokeyi, sürat pateni, kayakla atlama, snowboard) düzenlenecek oyunlara ev sahipliği yapacak tesisler büyük oranda hazır hale getirildi. Tesislerin oyunlar öncesinde son durumunu değerlendirmek amacıyla, aralık ayı içerisinde test yarışları yapılacak.
Oyunlarda 600 gönüllü görev alacak
Erzurum 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde görev alacak 600 gönüllü, bu büyük organizasyon öncesinde eğitim çalışmalarına başladı. Gönüllüler, görev alacakları alanlardaki eğitimlerle birlikte oyunlara hazırlanacak. Oyunlarda ayrıca 400 teknik görevli de yer alacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.