Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzurum Challenge Cup Sporcular Yarış Öncesi İftarda Buluştu

Bu yıl ikincisi 11-12 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Erzurum Challenge Cup öncesi sporcular iftarda bir araya geldi.Palandöken’deki bir otelde düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Orhan Deligöz, Erzurum...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 22:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 22:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzurum Challenge Cup Sporcular Yarış Öncesi İftarda Buluştu
Bu yıl ikincisi 11-12 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Erzurum Challenge Cup öncesi sporcular iftarda bir araya geldi.
Palandöken’deki bir otelde düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Orhan Deligöz, Erzurum Vali Yardımcı Fatih Gül, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ve sporcular katıldı. Yemek sonrasında konuşan Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, yapılan organizasyonlarla Erzurum’un kamp merkezi haline geldiğini söyledi. Çintimar, “Biz Atletizm Federasyonu olarak dopingde mücadelede dopingi sıfırlamış ve bunun yanında olimpiyat kotası anlamında 29 almış ve inşallah 40 kotayı tamamlamak için Erzurum’daki yarışmaların sonunda bundan sonraki Avrupa Şampiyonası katılarak ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz. Erzurum’da geçen yıl 13 bin 800 sporcu kamp yaptı. Bu Erzurum turizmi ve spor turizmi için çok büyük bir rakam. Bu artarak devam edecektir. Bu sadece bizim değil dünya atletizminin artık 2 bin rakımda bir kamp merkezi var. Hedefimiz en az 50 ülke ile olimpiyat kota yarışmalarına yapılmasıdır” dedi.
Erzurum’un kapılarını dünyaya açmak istediklerini söyleyen Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, “Biz yerel yönetim olarak hem sporcularımıza, spor camiasına, spor organizasyonlarına imkanlar hazırlamak noktasında gayretlerimiz sürüyor. Başta Erzurum olmak üzere bölgemizde sporun yaygınlaşması için çabalıyoruz. Biz sporcularımızın ve takımların burada kamp yapmasını ve Erzurum’un kapılarını dünyaya açmak istiyoruz” diye konuştu.
Yarışmaya katılacak sporculara başarılar dileyen AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Yarınki yarışmalarda tüm sporcu arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Özellikle yabancı kardeşlerimiz ve sporcularımız buradan ayrılırken bir huzur yüklenerek ayrılacaklar. Çok sürur iklimi ile memleketlerine gidecekler Erzurum’u ve ülkemizi anlatacaklar. Buna vesile olan Atletizm Federasyonu yöneticilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Geçen yıl deneme mahiyetinde ilk kez yapılan uluslararası bayrak takımları kupası, Erzurum’da ikinci kez düzenleniyor. 11-12 Haziran tarihlerindeki organizasyonda Olimpiyat barajı hedefleyen uluslararası takımların katılımıyla yarından itibaren zorlu yarışmalar yapılacak. Yüksek rakımıyla sprint branşları için ideal koşullar sağlayan pistte, her iki dalda erkek milli takımlarımızdan Türkiye rekoru performansları bekleniyor.
YEDİ ÜLKEDEN ATLETLER GELİYOR
Yedi ülkenin kayıt yaptırdığı ve iki gün sürecek olan yarışmada takım yarışmaları dışında bireysel dallarda da yarışacak olan misafir atletler, Türkiye Şampiyonası için mücadele veren yerli atletlerin yanında tasnif dışı olarak boy gösterecek.
BALKAN ÖNCESİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI
Erzurum Challenge Cup ile birlikte yapılacak olan Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda atletler bir yandan Olimpiyat ve Avrupa barajlarını geçmek için çaba sarfederken, bir yandan da 25-26 Haziran’daki Balkan Şampiyonası’na gidecek ekip şekillenecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.