Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzincanlı milli kayakçı dünya şampiyonasına hazırlanıyor

Erzincanlı Milli Özel Sporcu Ayşe Kader Yavuz, Erzurum Palandöken’de düzenlenen Özel Sporcular Kayak Türkiye Şampiyonası yarışmasında birinci olarak Türkiye Şampiyonu oldu.Erzincanlı Milli Özel Sporcu Ayşe Kader Yavuz, Gençlik ve Spor...

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzincanlı milli kayakçı dünya şampiyonasına hazırlanıyor

Erzincanlı Milli Özel Sporcu Ayşe Kader Yavuz, Erzurum Palandöken’de düzenlenen Özel Sporcular Kayak Türkiye Şampiyonası yarışmasında birinci olarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Erzincanlı Milli Özel Sporcu Ayşe Kader Yavuz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından Erzurum Palandöken’de düzenlenen Özel Sporcular Kayak Türkiye Şampiyonası yarışmasında, Türkiye Şampiyonu oldu.

Türkiye geneli 15 şehirden 39 yarışmacının katıldığı yarışmada başarılarına bir yenisini daha ekleyen Erzincanlı Milli Özel Sporcu Ayşe Kader Yavuz, 25 Şubat tarihinde Polonya’da yapılacak olan Dünya Kayak Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek.

Daha önce 2 Dünya ikinciliği, 3 Avrupa birinciliği ve 2 Avrupa üçüncülüğü elde eden Erzincanlı Milli Özel Sporcu Ayşe Kader Yavuz’un eğitmeni ve babası olan Osman Yavuz, kızının Polonya’da yapılacak olan Dünya Kayak Şampiyonasında da Türkiye’ye birincilik getireceğine inandığını belirtti. Açıklamasında yetkililerden kızı için destek beklediğini dile getiren baba Osman Yavuz, kızı için imkânlar dâhilinde iş talebinde bulundu.

Baba Yavuz açıklamasının devamında; “Kızımın başarıyla gurur duyuyoruz. Her zaman ki gibi yine bizi, şehrimizi ve ülkemizi gururlandırdı. Bu başarısının arkasında azminin çok büyük etkisi var. Ben kızımın her zaman yanında olmaya devam edeceğim. İnşallah 25 Şubat’ta Polonya’da yapılacak olan Dünya Kayak Şampiyonasında da ülkemize birincilik getirecektir. Ben Erzincan’da ki yöneticilerimizden rica ediyorum. Erzincan’ın ve ülkemizin adını Dünya’ya duyuran kızıma destek versinler. Ben de bir sporcu geçmişim olduğu için destek bulamadan ilerlenemediğini biliyorum. Bu yüzden bugüne kadar kızıma maddi manevi destek oldum. Benim kızım özel durumundan dolayı iş okulunu bitirdi. Üniversitesi yok. Bu yüzden yetkililerden iş istiyoruz. Uygun görecekleri bir iş imkânı sağlarlarsa çok mutlu oluruz. Bizleri yalnız bırakmasınlar ki bu başarılar devam etsin” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.