Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ersun Yanal’ın Hayalindeki Trabzonspor

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, her maçını kazanabilecek takım kurgusu oluşturmak için hayalindeki takım formatını bordo-mavili takıma adapte edebileceği oyuncular üzerinde duruyor.Sezonu hayal kırıklığıyla tamamlayan ve yeni...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, her maçını kazanabilecek takım kurgusu oluşturmak için hayalindeki takım formatını bordo-mavili takıma adapte edebileceği oyuncular üzerinde duruyor.
Sezonu hayal kırıklığıyla tamamlayan ve yeni bir sayfa için Teknik Direktör Ersun Yanal ile anlaşan Trabzonspor’da hareketli günler yaşanıyor. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve yönetim kurulu, kulübün içinde bulunduğu ekonomik durumu düzeltmenin yollarını ararken, bir taraftan ise geleceğin kadrosunu kurmak için sıkı bir çalışma temposu yürütüyor. Tam gün mesaisini geleceğin Trabzonspor kadrosunu kurmak için harcayan Teknik Direktör Ersun Yanal, Başkan Muharrem Usta ile günlük değerlendirmede bulunuyor.
Hayalindeki takım formatını Trabzonspor’a adapte etmeye çalışan tecrübeli teknik adam her maçını kazanabilecek bir takım kurgusu oluşturmaya çalışıyor. Karadeniz ekibinde belirli bir oyun formatı oluşturarak hem fiziksel hem de taktiksel anlamda rakiplerinden üstün bir takım ortaya çıkarmanın hesaplarını yapan Yanal, takım kadrosunda bulunduracağı oyuncuları da bu çerçevede belirlemeye çalışıyor.
SAKATLIKLAR MAZERET OLMAYACAK
Futbolcuların günlük yaşamlarındaki beslenmeye ve antrenman performanslarına kadar bilimsel bir veri tabanı sistemini Trabzonspor’a oturtmayı planlayan Ersun Yanal, sakatlıkların mazeret olmayacağı bir takım kurgusu oluşturmaya çalışıyor. Yeni sezona başlarken kimin eksik olacağını düşünmek istemeyen tecrübeli teknik adam ilk on birde sahaya çıkan her oyuncunun takım sistemi içerisinde gerekeni yapacağı kadro kurgusuyla yeni sezona başlayacak.
GÜNCEL TRANSFER BİLGİLERİNE SAHİP TRABZONSPOR
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın bordo-mavili kulüpte önem verdiği konuların başında ise transfer geliyor. Trabzonspor’un, transferde her oyuncu kuşağı için güncel bilgilere sahip olması gerektiğine inanan tecrübeli teknik adam, yurt içinde ve dışında boşta kaldığı dönemde birçok maç ve oyuncu izledi. İzlediği oyuncuların durumları ve bilgileri konusunda bordo-mavili kulübün scout ekibini de bilgilendiren tecrübeli teknik adam kulübün de oyuncuları yakından tanımasını istedi. Yönetimin de içinde bulunduğu transfer ekibiyle değerlendirmeler yapan Yanal, yaklaşık 30’a yakın oyuncuyla temasını sürdürüyor. Çok ciddi bir oyuncu portföyü oluşturan bordo-mavili kulüp, yeni sezona yönelik hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürürken, her mevkiide en az 3 oyuncuyu yakından tanıma durumuna ulaştı.
"ARAŞTIRMALAR DÜNYA ÇAPINDA"
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, transfer ekibiyle birlikte, dünyanın birçok ülkesinde araştırmalarını sürdürüyor. Fransa, Almanya, Afrika, Gürcistan, Ukrayna, Polonya, Rusya, Hollanda ve birçok ülkede oynanan turnuvalarla birlikte oyuncuları yakından takip etme fırsatını tekrar bulacak olan bordo-mavililer elinde alternatifli bir liste bulunduruyor. Sözleşmesi biten veya devam eden oyuncuları yakından inceleyen Trabzonspor, talip olunacak oyuncuların özel yaşantılarına kadar birçok konuda araştırma yapıyor.
GELECEKLER KADAR GİDECEKLER DE ÖNEMLİ
Trabzonspor’da transfer edeceği oyuncular kadar gidecek olan oyuncuların durumları da çok önemli. Elinde bulundurduğu kadro ile ligde elde edilen sıralamanın uyumlu olmaması nedeniyle bordo-mavili kulüp yüksek maliyeti bulunun birçok oyuncu ile yollarını ayırmak istiyor. Özelikle elinde bulundurduğu yabancı oyunculardan kurtulmak isteyen Karadeniz ekibi, söz konusu oyuncuları bonservis bedelleri ile satmak isterken, oyunculara talip olan kulüpler ise şimdilik bu duruma çok sıcak bakmıyor. Bordo-mavili kulübün elinden çıkarmak istediği yerli ve yabancı oyuncuların durumlarıyla ilgili tavırlar ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Bazı oyuncuların Trabzonspor’da kazandığını, diğer kulüplerde kazanamayacakları düşüncesinin hakim olması nedeniyle bordo-mavili kulüple yaptıkları sözleşmeye bağlı kalmak istedikleri gelen haberler arasında.
Karadeniz ekibinde gelecek sezonun kadrosunu kurarken gidecek oyuncuların tavırları da bu noktada büyük bir önem taşıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.