Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ersun Yanal: "Umutların karşılıksız kalmasını hiç istemiyorum"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Trabzon’da beklentilerin belirli noktalara ulaştığında çok ciddi umutlar yeşeriyor ve umutların karşılıksız kalmasını hiç istemediğini belirterek, Onun için sabrın ve teloransın biraz daha fazla...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Trabzon’da beklentilerin belirli noktalara ulaştığında çok ciddi umutlar yeşeriyor ve umutların karşılıksız kalmasını hiç istemediğini belirterek, Onun için sabrın ve teloransın biraz daha fazla olacağı bir sezon yaşayacaklarını söyledi.
Tarihi kötü sezonun izlerini silmeye çalışan Trabzonspor Teknik Direktör Ersun Yanal’ın takıma başına geçmesiyle birlikte başlattığı yeni süreçte, transferlerinde takıma katılmasıyla birlikte yeni bir döneme girildi. Yeni sezon öncesi umutlu konuşan bordo-mavililerin patronu, camia önemli mesajlar verdi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Yunanistan Süper Lig ekiplerinden PAOK ve Bursaspor ile zorluk derecesi yüksek maçlar oynayacaklarını belirterek, "Son iki maçımızda zorluk derecesi yüksek ve kendimizi daha iyi anlayabileceğimiz. Eksiklerimizi görebileceğimiz bu eksiklerimizin ne olduğunu anlayabileceğimiz maç olacak. Poak’da tanıdığımız oyuncular var gücü belli. Avrupa Kupaları için oynadılar oradan da tanıyoruz. Bizim için iyi bir hazırlık maçı olacak. Bursaspor tanıdığımız ligimizin iddialı takımlarında biri. Onlarla dostluk karşılaşması yapacağız. Bizim elimizde olmayan koşullarda ve şartlarda oyuncularımızın geç katılımı. Daha erken katılmalarını ve bulunmalarını arzu ederdik ama bu koşullarda en iyisini yapmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.
"Transferle ilgili çalışmalar devam ediyor"
Transferler ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Yanal, "Transferle ilgili çalışmalar devam ediyor. Çıkan haberleri de takip ediyorsunuz. Bir kısmı doğru bir kısmı yanlış. Transferle ilgili çalışmalar var. Trabzonspor’un en önemli konumu, transferle belirli açıkları yaşamamak. Kadroyu sağlam yapmak ve gerçekçi oyuncularla çalışmak. Bunu olabildiğince uzun vadeye yaymak. Bu koşullar şartlar gerçekleştiğinde transfer çalışmaları Ağustos’un sonuna kadar devam eder. Biz kısa vadede hemen sonuç alacak diye oyuncu almayacağız. Transferde uyumlar ve uyumsuzluklar olur bunda en az hatayı yapmak için çok çalıştık. Umarım bundan sonra gelecek olan oyuncularımız uyum sağlar. Genç oyuncular gelecek" dedi.
"Umutların karşılıksız kalmasını hiç istemiyorum"
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Trabzon’da beklentilerin belirli noktalara ulaştığında çok ciddi umutlar yeşeriyor ve umutların karşılıksız kalmasını ben hiç istemiyorum. Onun için sabrın ve teloransın biraz daha fazla olacağı bir sezon yaşayacağız. Herkesin sabır ve anlayışla karşıladığı bir sezon yaşayacağız. İnanın çok iyi bir çalışma oldu. Çok ciddi emek harcandı. Ben umutla bakıyorum ve çok iyi olacağını düşünüyorum" diye konuştu.
"Kadromuzu 25 oyuncudan oluşturmayı planlıyoruz"
25 kişilik bir kadro yapmayı planladıklarını vurgulayan Yanal, "Trabzonspor’un kadrosundaki oyuncuların hepsi bir birine eş olmalı. En azından 20 futbolcunun 16-17 ve 18 bir biriyle yarışabilmeli. Diğer bölümü tamamlayacak oyuncuların genç ve gelecek için umutlu olmalı. Böyle bir kadroyu oluşturmak üzereyiz" dedi.
"Rekabet bizi yukarıya çekecek"
Rekabetin kendilerini yukarı çıkaracağını belirten Tecrübeli teknik adam, "Önümüzde iki tane hedef var. Süper lig ve Türkiye Kupası’da mücadele edeceğiz. Kadrodaki oyuncuların rekabeti bizi biraz daha yukarıya çekecek. Önemli olan önümüzdeki sezonun iskeletini oluşturmak ve bu iskeletten vazgeçmeyip ve uzun süre bunu kullanmak. Bunu yapmamız gerekiyor. Çünkü bildiğiniz gibi bütçe açıkları ve ekonomik problemler hep transferden kaynaklanan neticeler. Bunun yaşanmaması için ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Buna da çok yaklaştık bence bu rekabetin takıma olumlu yansıyacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Trabzonspor 4. hazırlık maçını da kazandı.
Trabzonspor, Macaristan’da oynadığı 4. hazırlık maçından da galibiyetle ayrıldı. Bordo-mavililer, Avusturya 4. Lig takımlarından Gerasdorf’u 6-1 ve Györi ETO’yu 2-0 mağlup ederken, Macaristan’ın NB I takımlarından MTK Budapest FC’yi 5-0 geçti. Bordo-mavililer, son oynadığı maçta ise Gyimort’ı 2-0’lık sonuçla yenmeye başardı. Söz konusu maçlarda bordo-mavililer 15 gol atarken, kalesinde ise 1 gol gördü.
Bordo-mavililer Macaristan’da son hazırlık maçını ise 7 Ağustos Pazar günü Kuveyt’in El Tadhamon ile oynanacak. Ardından Yunanistan’a geçecek olan Karadeniz ekibi Yunanistan Süper Ligi ekiplerinden Paok ile 9 Ağustos Salı günü karşılaşacak. Bordo-mavililer bu maçın ardından 12 Ağustos Cuma günü Burasspor ile dostluk maçı yapacak
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.