Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ersun Yanal, Trabzonspor’da "dalya" diyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bordo-mavili takımın başında dalya demeye hazırlanıyor. Tecrübeli teknik adam bordo-mavili takımın başında 100. maçına Gaziantepspor karşılaşmasıyla çıkacak.Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bordo-mavili takımın başında dalya demeye hazırlanıyor. Tecrübeli teknik adam bordo-mavili takımın başında 100. maçına Gaziantepspor karşılaşmasıyla çıkacak.
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bordo-mavili takımın başında dalya demeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz sezonun izlerini silmeye çalışan ve yeniden yapılanmaya giderek takımın başına Ersun Yanal’ı getiren bordo-mavililer tecrübeli teknik adam ile yeniden heyecan yaşamayı hedeflerken, Yanal ise Gaziantepspor maçıyla birlikte Karadeniz ekibinin başında 100. maçına çıkmanın heyecanın yaşayacak. Spor Toto Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa Kupası maçları olmak üzere bugüne kadar Trabzonspor ile 99 maça çıkan tecrübeli teknik adam bir takımın başında ilk kez dalya diyecek.
Süper Lig’de 7 takım çalıştırdı
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig kariyerinde en çok bordo-mavili takımı çalıştırdı. Denizlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor, Eskişehirspor, Fenerbahçe ve Trabzonspor’u çalıştıran deneyimli teknik adam bir dönem A Milli Takımı çalıştırdı.
Teknik adamlık kariyerinde kurduğu takımlarla ve oynattığı hücuma dayalı futboluyla bilinen Yanal, bilimsel futbol metotlarıyla da güncel teknikleri takip etmesiyle ön plana çıkıyor. Şampiyonluk yaşadığı Fenerbahçe’nin yanı sıra bugüne kadar çalıştırdığı Anadolu takımlarında da kendi oyun anlayışını rakiplerine kabul ettiren yapısıyla bilinen 54 yaşındaki teknik adam yeniden geldiği Trabzonspor’da hem yeni takımı adına hem de kendi adına yeni bir sayfa açmayı hedefliyor.
Toplam 482 maç
Yanal, teknik direktörlük kariyeri boyunca bugüne kadar 482 maça çıktı. Söz konusu maçlarda Yanal, 218 galibiyet, 111 beraberlik ve 153 mağlubiyet aldı.
En çok Trabzonspor’un başında sahaya çıktı
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bugüne kadar görev aldığı takımların içinde en çok bordo-mavili takımın başında sahaya çıktı. İlk döneminde 2007-2009 sezonları arasında Trabzonspor’u çalıştıran Yanal, 2014-2015 sezonunda tekrar Trabzonspor’a gelmişti. Geldiği ikinci dönemde hedeflerini gerçekleştiremeyen Yanal, Muharrem Usta’nın başkan olmasıyla birlikte yeni sezonda takımın başına geçti.
Yanal, resmi olarak Trabzonspor’da 99 maça çıktı. Söz konusu maçlarda 48 galibiyet, 21 beraberlik ve 30 mağlubiyet aldı. Gençlerbirliği’nin başında 86, Eskişehirspor’un başında 75, Ankaragücü’nün başında 73, Manisaspor’da 58, Denizlispor’da 42 ve Fenerbahçe’de 40 maça çıkan Yanal, A Milli Takımla ise 9 maça çıktı.
Ersun Yanal Trabzonspor tarihine geçti
Ersun Yanal, 3. kez göreve geldiği bordo-mavilileri Trabzonlu teknik adamlar dışında en çok çalıştıran isim olurken, bordo-mavili kulübün tarihine geçti. Yanal, Trabzonlu teknik adamlar Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer ve Şenol Güneş’ten sonra bordo-mavili takımda en fazla göreve gelen teknik adam oldu.
Trabzonlu Ersun Yanal olma yolunda
Ersun Yanal, Trabzonlu teknik adamlar dışında bordo-mavili takımı en fazla çalıştıran ilk isim oldu. Ahmet Suat Özyazıcı 6, Özkan Sümer 5 ve Şenol Güneş 4 kez Trabzonspor’u en çok çalıştıran isimler olurken, Ersun Yanal da bordo-mavili takımın başına 3. kez geçerek Karadeniz ekibini en çok çalıştıracak isimler arasındaki yerini aldı. Ziya Doğan, Vahid Halilhodzic ve Sadi Tekelioğlu ise Karadeniz ekibinin başına iki kez göreve gelmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.