Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ersun Yanal: Trabzon, haksız bir şekilde yaratılan bu imajı hak etmiyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, haksız bir şekilde kamuoyunda oluşturulan kötü imajı Trabzon’un hak etmediğini söyledi. Yanal, 2-1 kazandıkları Galatasaray maçının ardından yaptığı değerlendirmede, daha önceki haftalarda iç...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 21:59
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 21:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, haksız bir şekilde kamuoyunda oluşturulan kötü imajı Trabzon’un hak etmediğini söyledi.

Yanal, 2-1 kazandıkları Galatasaray maçının ardından yaptığı değerlendirmede, daha önceki haftalarda iç sahada gösterdikleri kazanma arzusunu deplasman maçlarına yansıtamadıklarını hatırlattı. Deplasmanda yaşadıkları kayıpların sıralamadaki yerlerini çok etkilediğini anlatan tecrübeli hoca, Galatasaray maçıyla ilgili de şunları söyledi: “Kazanma arzusunu ortaya koyduğumuzda, zaman zaman maçı rakibe versek de kazanmayı ortaya koyduğunuzda kazanabiliyorsunuz. Zaman zaman bu üstünlüğü rakibe kaptırsak da çoğunluğunda biz üstündük. Galatasaray’ın hücuma çıktığı ve savunmaya dönemediği pozisyonları fazlasıyla yapabilirdik. Bugün kazandık. Galatasaray’a zirve yarışında başarılar diliyorum. Bizim de zirveyi ilgilendiren maçlarımız var. Bursa ve Beşiktaş ile kendi sahamızda oynayacağız. O maçlara kadar daha iyi olup, onları da kazanmak istiyoruz.” dedi.

Türkiye ve futbolun ilginç bir süreçten geçtiğini kaydeden Yanal, şöyle devam etti: “Trabzon’un futbola olan tutkusunu çok iyi biliyorum. Burada yaşayan birisi olarak yaşamın kolay ve keyifli olduğunu da biliyorum. Trabzonspor hak ettiği imajın dışında bir imajla anılıyor. Bu algıyı hep beraber değiştirmemiz gerekiyor. Haksız bir şekilde kamuoyunda yaratılan bu imajı Trabzon’un hak etmediğini düşünüyorum. Trabzon’da daha önce de çalıştım. Bu tür derbiler keyifli bir şekilde geçti. Trabzon seyircisi coşkulu ve oyunun heyecanlı bölümlerini seviyor ve alkışlıyor. Bugün kaybedebilirdik, berabere de bitebilirdi. Oyunun içinde bunlar var. Sağduyulu olmak lazım. Futbolun keyfini, tadını çıkartmak lazım.” ifadelerini kullandı.

Yanal, maçın hakemiyle ilgili soru üzerine ise şöyle konuştu: “Özer’in atıldığına üzüldüm. Çünkü Özer, Mulsera’yı tutmak için gitti. Aslında nedensiz bir gerginlik yaşandı. Oyuncuların sağduyusu ile bu erken bitti ve maç devam etti. Penaltı pozisyonu talihsiz bir pozisyondu. Artık bunun değerlendirmesinin sizleri bırakıyorum. Herkes yetenekleri kadar başarılı oluyor. Yetenekli olmadığını düşündüğüm hakemlerin olduğun daha önce de söylemiştim. Ama bugünkü yorumu sizlere bırakıyorum.”

Ersun Yanal, bordo-mavili takımın hedefiyle ilgili bir başka soru üzerine de, “Trabzonspor’un hedefi adım adım ve basamak basamak gerçekleşmeli. İyi bir takım kurmalı ve bunu şampiyonluğa oynatmalı. İlk ve tek hedef önce şampiyonluk olmalı. Bunun için de herkesin mutabakata vardığı ve güç birliği yaptığı bir ortam yaratılmalı. Trabzon bunu hak eden bir şehir.” dedi.

Yanal, Fenerbahçe kafilesine yapılan silahlı saldırıyla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine ise şunları söyledi: “Türkiye de futbolcular arasında bir problem yaşanmıyor. Ben sahanın içinde kalmaya çalışıyorum. Bunun futbolla ilgisi olmadığın düşünüyorum. Trabzon’da yaşan birisi olarak bu olayın Trabzon ile alakası olmadığına inanıyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.