Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ersun Yanal: Gruptan çıktığımız için mutluyuz

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, kazanıp gruptan çıktıkları için mutlu olduklarını söyledi. Yanal, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda 3 - 1 kazandıkları Metalits Kharkiv maçının ardından değerlendirmelerde bulundu. Yanal, "Bugün Avrupa’da...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 22:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 22:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, kazanıp gruptan çıktıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Yanal, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda 3 - 1 kazandıkları Metalits Kharkiv maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Yanal, "Bugün Avrupa’da gruptan çıkmış bulunuyoruz. Bundan dolayı oldukça mutluyuz. Oyuna gelince, belki maçı 1-0 galip ya da beraberlikle de bitirebilirdik. Skordan çok oyun anlamındaki kazanımlarımız önemliydi. Kötü oynayabilirsiniz ancak coşkusuz olamazsınız. Bu coşkuyu sahada her zaman göstermeliyiz. Bir 10 dakikalık bölüm var ki 2-0’lık bir skor var. Galibiyet adına önemli bir süreç. Ancak kazanma arzusu, tempo ve mücadele vardı. Bu bölümde kazanmak için her şeyi yaptık. Son bölüm oldukça keyif de verdi. Bu anlamda kendimize dönüp son on dakikayı 90 dakikaya yaymak için neler yapabiliriz, buna bakacağız. Bu eleştiriyi yapacağız. Mutluyuz çünkü tur atladık. Ülke puanına ciddi katkıların gerektiği bir dönem yaşıyoruz. Buna katkı sağladığımız için mutluyuz." dedi.

Oyun içerisinde taktiksel değişikliklere gittiklerini anlatan Yanal, "Oyunumuzu rakibe kabul ettirmeye çalışıyoruz. Kanatlarda Bosingwa ve Yusuf’la hareketlendirmek istedik ancak paylaşımda istediğimizi yapamadık. Bu bozukluğu gidermek için formatı değiştirdik. Değiştirince coşkuyu yakalayamadık. Bu tür maçlarda denemelerde fayda vardı. Ancak tehlikeye girince değiştirdik ve son 10 dakikada geri döndük. Oyun içinde farklı taktikler deneyebilirsiniz. Ancak ne kadar taktik denerseniz deneyin coşkunun olmadığı yerde, motorun yetersiz kaldığı yerde sonuca gidemezsiniz. Bu coşkuyu yaratmalıyız." ifadelerini kullandı.

Ersun Yanal, taraftarın maça ilgisiyle ilgili soru üzerine de şunları söyledi: "Öğretmenler gününü geride bıraktık. Biliyorsunuz onları da tribüne davet etmişti. Buna rağmen tribünler dolmadı. Türkiye'de bir sıkıntı var. Bunu çözmek için ortak akıl gerekiyor. Bu ortak aklı en kısa zamanda herkesin üretmesi gerekiyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.